Type to search

SPRÁVY

Kňaz roky sexuálne zneužíval desiatky chlapcov! TOTO sa dialo na jeho farnosti

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 01


Milan, ktorého zneužíval farár, hovorí, že cirkev vo vzťahu k nemu a jeho blízkym neurobila nič z toho, k čomu ju zaväzujú vlastné predpisy. Biskup sa bráni, že konal ihneď a tak, ako mal.

 

Jedná sa o príbeh obete sexuálneho zneužívania katolíckym kňazom. Štyridsiatnik Milan detailne opísal, ako ho Ladislav J. zneužíval. Dialo sa to koncom 80. a začiatkom 90. rokov, keď bol Ladislav J. ešte seminaristom, ale aj neskôr počas prázdnin vo viacerých farnostiach na strednom Slovensku, keď pôsobil ako kňaz. Milan mal vtedy 12 až 15 rokov. Začalo sa to hladkaním a bozkávaním na krk, uši aj ústa, potom farár pritvrdil. „Ľahol si ku mne, a keď zistil, že sa mu znovu nepodarí obrátiť ma k sebe, vzal moju ruku a položil mi ju na svoj pohlavný orgán. Cítil som, že je vzrušený, stále som sa však tváril, že spím,“ opisoval správanie kňaza Milan so slzami v očiach.

 

Neskôr vzal kňaz Milana do kuchyne a pýtal sa ho, či masturbuje. V ten večer sa ho snažil priviesť k orgazmu. „Jednoducho mi to začal robiť rukou. Neúspešne. Vtedy som vstal, povedal som, že sa potrebujem ísť umyť, a tým sa všetko skončilo. Bolo to prekročenie hranice, po ktorej som k nemu už nikdy nešiel.“ Milan zneužívanie na desaťročia vytesnil, až kým si nezaložil rodinu a sám nemal synov v citlivom veku. Zároveň na internete videl fotografie z farárovej päťdesiatky, na ktorých bol obkolesený množstvom malých detí. Vtedy sa mu všetko vrátilo a rozhodol sa, že to v sebe musí uzavrieť. „Tušil som, že jeho obetí bude za dlhé roky viac.“

 

O pár dni neskôr sme ziskali ďalšie šokujúce výpovede. Zďaleka už nešlo o 30 rokov staré prípady, čo naznačovalo, že v zneužívaní pokračoval. Jeden z jeho bývalých miništrantov uviedol, že „v roku 2011 sa na fare z ničoho nič objavil malý chalan z iného regiónu, mohol mať asi 13 či 14 rokov. Objavoval sa tu každé prázdniny. Začal miništrovať a chodiť na naše akcie. Na jednej chate sa opil a všetkým prezradil, že ho farár hladkal.“

Biskupi prehovorili o homosexuáloch!

Toto musíte vidieť…

Svedok potvrdil, že farár chlapca vzal minimálne dvakrát aj na dovolenku do Chorvátska. Kňaz sa venoval aj miestnemu futbalu, trénoval mladších aj starších žiakov, teda od sedem do štrnásť rokov. „Všetkých ich nútil, aby sa sprchovali spolu, pričom celý čas stál vo dverách a pozeral sa na nich. Vídaval som to často. Farár to zdôvodňoval tým, že sa musia zbaviť hanby za vlastnú nahotu.“ Chlapcom tiež ponúkal peniaze za to, že obehnú ihrisko nahí. „Stalo sa to dva- či trikrát, chlapci to však našťastie vždy odmietli. Bol som toho priamym svedkom, v dedine je to verejným tajomstvom,“ opisoval bývalý miništrant.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak