Type to search

SPRÁVY

Boris Kollár OMYLOM prezradil, či sa bude dať v lete CESTOVAŤ na dovolenku!

Edita Silna
Edita Silna jún 02


Tri mesiace po voľbách začal Boris Kollár zveľaďovať svoje sídlo. Na pozemok nahnal tatrovky a buldozér. Vieme, čo plánuje.

 

Už to bude pomaly desať rokov, čo Boris Kollár (54) kúpil nedokončenú vilu v lukratívnej bratislavskej štvrti neďaleko Slavína. Moderná stavba stojí len pár metrov od prezidentskej vily a známeho pamätníka sovietskych vojakov padlých počas druhej svetovej vojny. Dlho ležala ladom, zarastala trávou, burina rašila aj na streche.

 

Kollárovo sídlo sa však premenilo na mravenisko usilovných robotníkov. V posledných dňoch tatrovky odvážali z pozemku aj haldy hliny. Premena exteriéru bude zásadná. Stavebný odborník, s ktorým sme hovorili, mal po prezretí fotografií rozkopanej záhrady ihneď jasno. „Prebieha tam nie malá rekonštrukcia. Budujú sa oporné múry, uskutočňujú sa výkopové práce, základ niečoho, bazéna, terasy či altánku. Vyzerá to na vyšší štandard užívateľa,“ tvrdí dlhoročný stavbár. No Boris Kollár svoju privátnu aktivitu až tak veľkolepo nevidí. „Staviam na ohlášku, je to stavba do dvadsaťpäť štvorcových metrov,“ reagoval šéf parlamentu, ktorý sa zjavne pripravuje na leto strávené v záhrade. „Áno, staviam bazén, lebo sa nebude dať cestovať,“ doplnil.

 

Podľa stavebného experta sa cena Kollárovej prestavby môže vyšplhať do závratných čísel. „Len hrubé práce sú v desiatkach tisícov, potom je to záležitosť použitých materiálov a prvkov, ktoré budú osadené. Môže si dať ratan, ale k tej vile sa hodia serióznejšie materiály, nemal by úplne šetriť. Ak staví na mramor, ónyx alebo nedajbože exotické drevo bang­kiraj, nebudem v tomto rozsahu sumu ani špecifikovať,“ uzavrel.

Úprimné slová Borisa Kollára: TOTO Slovensko už nepotrebuje!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Boris Kollár pritom nikdy nepatril k drobným živnostníkom. Aktuálny príjem, ktorý mu plynie z funkcie šéfa parlamentu, nie je zverejnený, ale jeho predchodca Andrej Danko si prišiel ročne takmer na tridsaťtisíc eur a k tomu dostal paušálne náhrady vo výške dvanásťtisíc. Pri budovateľskom ošiali by si však Kollár mal dávať väčší pozor na susedské vzťahy. S majiteľmi priľahlých rodinných domov sa doteraz zdravil a vychádza aj s prominentným susedom, advokátom Radomírom Bžánom, ktorý mu občas preberá poštu. Nájdu sa však aj takí, ktorí nevedia prísť politikovi na meno. Do okien sa im práši, hučí technika a sú z toho nevrlí. „Poriadne nám to lezie na nervy, ale keď má stavebné povolenie, musíme vydržať,“ krčil plecami jeden z obyvateľov.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak