Type to search

SPRÁVY

ČOŽE?! Prezidentka Čaputová sa stala OBEŤOU medzinárodného komplotu!


Prezidentka Slovenskej republiky (SR) Zuzana Čaputová mala v septembri 2019 prejav v angličtine na klimatickom summite OSN.

 

Záznam z jej príhovoru obsahujúci slovenské titulky zdieľali stovky ľudí na Facebooku. Slovenské titulky na zázname vytvárali dojem, že Čaputová sa okrem iného priznala k tomu, že je manipulovaná Izraelom a Spojenými štátmi. Titulky však nemajú nič spoločné s tým, čo prezidentka SR v skutočnosti v angličtine povedala. TASR upozorňuje na dezinformácie v spolupráci s tlačovou agentúrou AFP.

 

Nemenovaná facebooková stránka uverejnila v decembri 2019 video s príhovorom Zuzany Čaputovej z klimatického summitu OSN v angličtine. Video obsahovalo slovenské titulky, ktoré mali byť prekladom toho, čo prezidentka SR v príhovore povedala. Napríklad jej slová v angličtine o tom, že “sme na najlepšej ceste zvýšiť redukciu emisií zo 40 na 45 percent do roku 2030”, boli v slovenských titulkoch vo videu preložené: “Ale už bolo dosť úprimnosti a toho čo si myslím, pretože môj Izraelský poradca mi to zakázal.”

 

Keď v anglickom v príhovore povedala že “podporujeme plán Európskej únie, aby sa z Európy stal prvý uhlíkovo-neutrálny kontinent”, slovenské titulky uvádzali: “Musím chváliť hlavne štáty ako USA, Izrael, či Francúzsko. A útočiť hlavne na Čínu a ešte viac na Ruskú federáciu. Samozrejme rovnako dôležité je útočiť na Česko, Maďarsko a Poľsko. Takto rozložíme silnú V4.” Nepravdivo boli v slovenských titulkoch preložené aj Čaputovej slová: “Musíme zabezpečiť, aby bola odpoveď na klimatickú krízu nakoniec osožná pre všetkých.” Slovenské titulky zneli: “Občas si mám kopnúť aj do Slovenska.”

TOTO si myslí Zuzana Čaputová o programovom vyhlásení vlády!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Podľa slovenských titulkov prezidentka SR hovorila o tom, že môže použiť slovo Slovensko maximálne raz za mesiac. Podľa popisku videa je Čaputová “mediálna bábka bez vlastného názoru a postoja”. Video zdieľalo viac ako 1400 facebookových používateľov a zdieľané bolo aj koncom mája 2020. Podľa komentárov pod videom niektorí ľudia naozaj uverili tomu, že slovenské titulky zodpovedajú tomu, čo prezidentka v angličtine hovorila, aj keď ide o očividnú dezinformáciu.Čaputovej prejav nemá nič spoločné s tým, čo sa píše v titulkoch. Tie sú úplne vymyslené a opakujú naratív o tom, že prezidentka háji protislovenské záujmy, pričom obhajuje záujmy americké.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak