Type to search

POLITIKA

Richard Sulík musí vypovedať na NAKA a my vieme prečo!


Richard Sulík bude obhajovať svoju stranu.

 

Poslanec ĽSNS Rastislav Schlosár podal trestne oznámenie, v ktorom uvádza dôvody, prečo je podľa neho politická strana SaS extrémistickou. Nemenovaný denník zistil, že stranu SaS bude v dnes (9.6) na Národnej kriminálnej agentúre obhajovať jej predseda Richard Sulík.

 

V trestnom oznámení Schlosár uvádza, že v názve volebného programu strany „1144 riešení“ je číslovka 14, ktorá sa môže chápať aj ako nacistický symbol (odkaz na 14 slov pravicového teroristu Davida Lanea).

 

Ďalej mu prekáža skratka Strany SaS s vyznačením písmen S, čím podľa neho zjavne odkazuje na nacistické ozbrojené oddiely Schutzstaffel. K veci sme preto požiadali stranu SaS o stanovisko.

 

Spájanie strany Sloboda a Solidarita s akoukoľvek symbolikou považujeme za absurdnú a veľmi zúfalú snahu ĽSNS obhájiť svoje konanie,“ povedal pre Refresher jej hovorca Ondrej Šprlák.

Poslanec Schlosár prišiel s trestným oznámením v čase, keď je líder strany ĽSNSMarian Kotleba súdený za údajné založenie, podporu a propagáciu hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd. V roku 2017 odovzdal znevýhodneným rodinám šek v hodnote 1488 €. Čísla 88 pritom v nacistickej symbolike znamenajú pozdrav diktátora Adolfa Hitlera.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak