Type to search

SPRÁVY

Známy raper sa OBUL do Mariana Kotlebu a posiela mu TENTO DRSNÝ odkaz!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 10


Ego sa vyjadril k tomu, že sa Kotleba v rámci svojej obhajoby pred súdom plánuje brániť Rytmusovým CD Bengoro, konkrétne skladbou Cigánsky sen.

 

Je obrovský rozdiel, keď jeden Róm nazve druhého Róma Ci*án, ako keď to spraví človek bielej pleti. Tento názor zastáva aj člen Kontrafaktu Ego, aktuálne reagujúci na situáciu, ktorá vznikla na súde s predsedom extrémistickej ĽSNS Marianom Kotlebom.

 

Kotleba je obžalovaný za odovzdanie šekov s podozrivými hodnotami 1488, ktoré sú podľa prokurátora prejavom sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Kotlebovi v súčasnosti hrozí až 8 rokov za mrežami.

 

Extrémistický poslanec Národnej rady navrhol vykonanie dôkazu – Rytmusovho CD Bengoro, na ktorom sa nachádza aj skladba Cigánsky sen. Chce poukázať na to, že pojem Ci*án sa v praxi používa úplne bežne väčšinou obyvateľstva.

 

Ego uvádza aj priamy príklad, z ktorého jasne vyplýva, prečo je Kotlebova snaha o argumentáciu týmto spôsobom absolútne irelevantná: „Ja to nechápem, keby v Amerike napríklad nejaký člen Ku Klux Klanu povedal, že ja môžem používať slovno ni**a, lebo ho používajú raperi, tak čo by mu povedali, belochovi? Je to normálne vôbec? Ach jaj.“

Známy raper dalej vysvetľuje, ako túto situáciu vníma Rytmus, ktorý sa však v podobných prípadoch verejne nevyjadruje. „Ja som vyrastal pri Paťovi, pri Rytmusovi a on bol vždy poctivý. Keď som ho spoznal, makal v kasíne každý deň, nikdy nepil a nikdy nefajčil – to všetko, čo robíme aj my gádžovci. Paťo proste žil poctivejší život, než sme žili všetci my. Potom, keď sme niekde boli a nejaký pakôň niekde povedal, že ,ja by som ich všetkých poslal do plynu‘, lebo si neuvedomil, že tam Rytmus stál akurát pri nás, tak vždy, keď prišla táto situácia, tak mi prišlo strašne ľúto a strašne nefér. Verím, že by ste to chápali všetci,“ hovorí Ego.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak