Type to search

POLITIKA

Pellegrini prehovoril o jeho citoch k prezidentke! TOTO Čaputová nerozdýcha

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 15


Pellegrini sa rozhovoril o svojej politickej budúcnosti aj o tom, čo si myslí o Čaputovej roku vo funkcii prezidentky.

 

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini vylúčil spoluprácu jeho budúcej novej strany s ĽSNS. Uviedol, že je to jediná strana, s ktorou dopredu vylučuje spoluprácu. Ako tvrdí, ostatné je otázkou budúcnosti.

 

Budúci týždeň plánuje predstaviť ľudí, ktorí s ním odchádzajú zo Smeru-SD. Pellegrini poukázal, že dobrý ohlas na svoj odchod má nielen od niektorých poslancov Smer-SD, ale aj z regiónov. To, kto ho podporí, však konkretizovať bližšie nechcel. Poznamenal, že zo strany odchádza, lebo si s Robertom Ficom (Smer-SD) nevedel predstaviť ďalšiu spoluprácu.

 

Jeho nový politický projekt zatiaľ názov nemá, podľa neho to však nemusí byť ani nič prekvapivé. Poznamenal, že v strane sa budú nachádzať “skúsení politici v kombinácii s mladými tvárami.” Na otázku, či sa jeho odchodom neroztriešti ľavica, uviedol, že “sa uvidí, čo povedia voliči a čo si vyberú, či sa bude podpora deliť alebo sa presunie k jednému politickému subjektu.” On sám nevníma, že by niečo trieštil. Ako doplnil, chce robiť “poctivú sociálno-demokratickú politiku”. Zároveň potvrdil, že v septembri ponúkne svoju funkciu podpredsedu parlamentu. Okrem toho bude mať snahu vytvoriť aj poslanecký klub.

Podpredseda parlamentu pri príležitosti blížiaceho sa ročného výročia inaugurácie prezidentky SR Zuzany Čaputovej označil ich vzťahy za “mimoriadne korektné a veľmi otvorené”. Podľa neho prezidentka vždy dodržala slovo. Poukázal na to, že prezidentka vypĺňa aj medzeru tam, kde to predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) v tejto situácii nezvládol. Ako tvrdí, pozitívne vnímal kroky prezidentky, keď išla navštíviť firmy na južnom Slovensku, či to, že sleduje ochranu životného prostredia a problémy s vodou. “To sú veci, kde jasne ukázala vláde, že by nemala meditovať len o rúškach a zdravotníckych veciach, ale mala by sa pozrieť na ekonomické problémy, ktoré nám hrozia,” dodal Pellegrini.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak