Type to search

SPRÁVY

Saková sa obula do Matoviča a hovorí o smrti! Ten ju zotrel jedinou vetou

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 16


Bývalá ministerka vnútra a v súčasnosti poslankyňa za Smer-SD Denisa Saková sa obula do premiéra Igora Matoviča kvôli jeho vyjadreniam na adresu útočníka z Vrútok, ktorého pri služobnom zákroku zneškodnili policajti.

 

Denisa Saková si myslí, že predseda vlády Igor Matovič z OĽaNO sa „hrá na Boha“. „Igorovi Matovičovi sa tak zapáčila úloha premiéra, že si myslí, že môže určovať, kto si smrť zaslúži a kto nie. V médiách sa objavil jeho výrok: „Hold, chlapec sa rozhodol. S nožom zaútočil na policajta, dopadol presne tak, ako si zaslúžil.“

 

„Pán premiér by si mal uvedomiť, že je premiérom všetkých Slovákov, obetí napadnutia, ale aj tých, ktorí útočia, a tiež pozostalých po páchateľovi… Na vynášanie súdov tu rozhodne nie je on,“ upozornila bývalá šéfka rezortu vnútra.

 

Podľa nej by sa premiér nemal riadiť starým zákonom „oko za oko, zub za zub“, ale Ústavou Slovenskej republiky, v ktorej sa píše, že „každý má právo na život.“ Saková takto reagovala na pondelkovú odpoveď premiéra Matoviča médiám na otázku, či policajti vo Vrútkach nemohli postupovať tak, aby útočníka zadržali živého. Matovič sa k tejto téme potom vyjadril aj na Facebooku:

 

„Odmietam robiť z policajta v krajnej núdzi handru, do ktorej si každý vševedko môže utrieť svoje bagandže. Ak niekto naháňa policajta s nožom ako zmyslov zbavený a v okolí sa pohybujú mamičky s deťmi, nemôže čakať nič iné, ako Ivan v Martine,“ uviedol na sociálnej sieti premiér.

Dodal, že vytvoriť systém, kedy by útočník s nožom od policajta mohol čakať maximálne zásah s taserom, by bolo chybou. „Musí existovať hranica, ak ju zrušíme, úplne zbytočne ohrozíme policajtov a vyšinutým bláznom dáme krídla … a to teda určite nedovolím,“ uzavrel Matovič.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak