Type to search

POLITIKA

Raši odhalil Remišovej veľké tajomstvo! Vraj oklamala aj prezidentku Čaputovú

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 18


Hlava štátu Zuzana Čaputová vo štvrtok rokovala s vicepremiérkou Veronikou Remišovou (Za ľudí) a medzi hlavné témy rozhovoru patrila kybernetická bezpečnosť a kauza vládnej sieti Govnet, ktorú nedávno otvorila práve Remišová.

 

Remišovú za jej mediálny výstup, v ktorom hovorila o zariadeniach podliehajúcich prísnemu utajeniu, kritizovali predstavitelia opozície vrátane expremiéra Petra Pellegrinho a bývalého vicepremiéra Richard Rašiho.

 

Raši v reakcii na rokovanie Remišovej s prezidentkou Čaputovou uviedol, že podporedsedníčka strany Za ľudí opäť zavádzala. „Veronika Remišová namiesto toho, aby okamžite odišla z funkcie vicepremiérky, klame a zavádza aj pani prezidentku. Povie jej, že čerpanie eurofondov je na úrovni 33 percent, ale zamlčí, že viac ako 70 percent peňazí vyčlenených pre Slovensku v aktuálnom programovom období je už zazmluvnených a keď ich čerpanie nebude blokovať, budú použité na rozvoj Slovenska.“

 

Podľa Richarda Rašiho, ktorý spoločne s Pellegrinim oznámil odchod zo Smeru a založenie novej strany, dodal, že to znamená, že projekty sa realizujú, prebiehajú verené obstarávania a tieto finančné prostriedky by mohli byť čoskoro vyčerpané.

„Očakával som, že pani vicepremiérka predstaví pani prezidentke a občanom, ako chceme veľmi rýchlo vyčerpať miliardy eur z fondu obnovy, ktoré dostaneme od EÚ, namiesto konkrétnych projektov opäť použila iba frázy. Zato sme sa dozvedeli, že chce s tímom externých odborníkov pripravovať víziu Slovenska. Víziu, ktorú desiatky špičkových odborníkov a akademikov pripravili spolu s mojimi kolegami ešte v minulom roku, ktorá prešla aj medzirezortným pripomienkovým konaním, len sme ju už nestihli predložiť na rokovanie vlády. Pani Remišová, nerobte zbytočne duplicitné veci, na Vašom úrade je hotový špičkový dokument,“ uviedol Raši

„A kto očakával, že sa ospravedlní za Remišová Gate, kde svojim konaním mohla ohroziť kybernetickú bezpečnosť krajiny, sa opäť nedočkal. V najbližších dňoch preto podáme trestné oznámenie,“ píše Raši.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak