Type to search

POLITIKA

Spojí sa SaS s Pellegriniho novou stranou?! TOTO prezradil Richar Sulík

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 22


Vznikajúca strana podpredsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho je poslednou záchranou sociálnej demokracie na Slovensku, povedal Peter Žiga (Smer-SD).

 

Súčasný šéf rezortu Richard Sulík (SaS) zopakoval, že strana Sloboda a Solidarita (SaS) nateraz vylučuje spoluprácu so stranami Smer – sociálna demokracia (Smer-SD), Slovenská národná strana (SNS) a Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Spoluprácu so vznikajúcou stranou Pellegriniho tak zatiaľ nevylúčil.

 

Žiga v relácii uviedol, že strana Smer-SD síce vo februárových parlamentných voľbách získala vyše 18 percent, no napriek tomu nemala koaličný potenciál. „Za Smer sa ľudia hanbili kandidovať, respektíve priznať, že stranu volili, a to nie je v poriadku,“ priblížil Žiga. Názov strany ešte podľa jeho slov nemajú stanovený, „v hre je päť-šesť názvov“. V lete by chceli začať zbierať podpisy potrebné na vznik strany. Sulík Žigovi odporučil, aby sa vznikajúca strana nazvala „Pellegriniho jedenástka“.

„Nateraz vylučujeme spoluprácu so Smerom, SNS a kotlebovcami. Čo sa týka všetkých iných strán, je to otázka budúcnosti,“ ozrejmil minister hospodárstva. Zároveň vyslovil názor, že by bolo dobré, ak by vznikol poslanecký klub odídených poslancov zo Smeru, no v koalícii je zhoda, že vytvorenie klubu nepodporia, a preto nebude „rozduchávať vášne“. „Vytvorenie Pellegriniho klubu by prispelo k štátnej kultúre v parlamente. Nebudeme však hlasovať za jeho vznik. Rovnaký postoj majú aj naši koaliční partneri,“ priblížil šéf liberálov.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak