Type to search

POLITIKA

Pellegriniho obrovské tajomstvo prasklo! TOTO naňho nabonzoval Kaliňák

Edita Silna
Edita Silna jún 23


Mládežníci podporujú Smer na čele s Robertom Ficom. .„V politike by sa totiž mala prejavovať istá vernosť, s čím úzko súvisí aj dôvera, resp. dôveryhodnosť,“ povedal líder Mladých sociálnych demokratov Igor Melicher.

 

“Smer funguje výborne a nevidím dôvod na vznik novej strany,“ povedal Erik Kaliňák, ktorý kandidoval vo voľbách na 150. mieste. Podľa neho sa v strane nekládli žiadne medze v ľavicovosti, bola otvorená rôznym prúdom. “Osobne mi chýba odôvodnenie odchodu Petra Pellegriniho,“ pokračoval Kaliňák s tým, že o zámere Pellegriniho sa spolu nerozprávali.

Kaliňák tvrdí, že bývalý premiér sa od volebnej noci v centrále Smeru neobjavil.

 

“Robert Fico je v dobrej politickej kondícii a má svoje skúsenosti za pôsobenia vyše dvadsať rokov vo vedení strany a mal by ich v týchto ťažkých časoch zúročiť,“ uviedol Melicher.

 

Mládežníkov bol podporiť aj čerstvý člen Smeru Ľuboš Blaha a ako potvrdil, sú medzi nimi aj budúci členovia širšieho vedenia strany Smer. “Bola by to strategická chyba, keby sme im nedali priestor,“ povedal Blaha. Poslanec predpokladá, že práve mladí ľudia budú inklinovať čoraz častejšie k ľavicovým hodnotám.

V odchode Pellegriniho vidí Blaha obrovskú šancu pre Smer posunúť sa k autentickej ľavici a očistiť to od tzv. biznis nánosu. “Budú tu mladí, čistí a ľavicoví ľudia,“ dodal s tým, že podľa neho má Fico dosť energie na reštart Smeru.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak