Type to search

POLITIKA

Čaputová otvorene povedala, čo si myslí o Kollárovom PLAGIÁTORSTVE!


Pozrite si reakcie politikov a komentátorov na aktuálnu tému diplomovej práce predsedu parlamentu Borisa Kollára, ktorý v piatok zopakoval, že svojou prácou neporušil nikoho autorské práva či duševné vlastníctvo.

 

Prezidentka Čaputová: Je potrebné, aby vládni politici dodržiavali také princípy, aké z opozície žiadali od svojich oponentov

„S nástupom novej vlády boli oprávnene spojené veľké očakávania verejnosti. Získala silný protikorupčný mandát, aj silný mandát na zmenu výkonu politickej moci,“ uviedla ku kauze Borisa Kollára prezidentka Zuzana Čaputová.

Podľa nej, pre budovanie dôvery verejnosti v spravodlivosť a inštitúcie je ale potrebné, aby vládni politici dôsledne dodržiavali také isté princípy, aké z opozície žiadali od svojich oponentov.

Pellegrini: Kollár rozhodnutím nepoužívať titul priznal, že ho získal pochybne

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) svojím rozhodnutím nepoužívať titul priznal, že ho získal pochybne. Myslí si to podpredseda parlamentu Peter Pellegrini, jeho stanovisko pre TASR poskytla jeho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková. Od premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) Pellegrini naďalej očakáva, že bude požadovať vyvodenie politickej zodpovednosti.

„Premiér Matovič tvrdí, že kto ukradne niekomu inému časť jeho duševného vlastníctva, je zlodej a boj proti zlodejom je jeho politickým sľubom už desať rokov,“ pripomína Pellegrini. Očakáva preto od neho, že bude principiálny a tak ako v iných prípadoch, aj v tomto bude požadovať vyvodenie politickej zodpovednosti.

Borisa Kollára zradili vlastní! TOTO ho položí na kolená

Viac informácií sa dočítate v článku…

PS: Ak klamete pri písaní vlastnej diplomovej práce, ako je možné vám veriť, že pri krádežiach štátneho majetku nebudete zatvárať oči?

Podľa mimoparlamentej liberálnej strany Progresívne Slovensko (PS) premiér Igor Matovič a šéf NR SR Boris Kollár ukázali, že pravidlá, ktoré ešte nie tak dávno vyžadovali po Andrejovi Dankovi, pre nich samých neplatia. „Argumentom je „vyššie dobro“ – tentokrát boj proti mafii a „hnusobe“.“



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak