Type to search

POLITIKA

Podpásovka? Matovič uštedril strane SaS pekne štipľavú kritiku

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 29


Premiér Igor Matovič (OĽaNO) zhodnotil prvých 100 dní vlády ako nezvyčajné dni, ktoré ovplyvnila hlavne situácia okolo koronavírus, ktorú sme podľa neho na Slovensku zvládli.

 

Podľa Matoviča je hodnotenia tohto obdobia aj na ľuďoch. „V prvom rade asi takých nezvyčajných 100 dní. Ja som si myslel, že tých 100 dní bude taký trošku veget a budeme mať čas na to, aby sme sa rozkukali a dostali sme z každej strany nakladačku. Aj od korony, aj od novinárov, aj od všetkých.“ Matovič v rozhovore tiež uviedol, že sú niektoré rozhodnutia, ktoré by urobil teraz inak. Približne 80% svojich rozhodnutí ale považuje za dobré.

 

„Možno 20% rozhodnutí bolo takých, že možno asi bolo treba trošku inak, a robil by som ich inak, ale výsledok sa ráta. Výsledok je po medicínskej stránke dobrý. Začíname uplatňovať aj tie iné naše opatrenia sľuby, ktoré sme ľuďom sľúbili pred voľbami,“ uviedol s tým, že dúfa, že sľuby splnia čo najskôr.

 

Dodal, že nikdy veľmi nepočítal s tým, že by mohol byť premiérom. „Nikdy som nepočítal s tým, že naše hnutie by mohlo vyhrať voľby. Vždy som to bral tak, že naša úloha je byť druhí, tretí, možno štvrtí v nejakej budúcej vládnej koalícii, a že robiť špinavú robotu, byť na barikádach, ale že tí ostatní si zlíznu smotanu a dôveru budú mať oni. Ale vo finále ľudia sa vo voľbách rozhodli inak, ja neviem, ale ja si jednoducho myslím, že ľudia nie sú hlúpi.“

Doplnil, že meniť veci k lepšiemu je možné len z pozície vládneho politika. Vzťahy v koalícii sú podľa neho dnes už „vyladenejšie“ a to aj napriek tomu, že zo začiatku mali isté problémy so stranu SaS. „SaS-ka mala také, neviem ako to mám povedať, krámy, nejaký mesiac asi. Ale už ju to našťastie prešlo. Aj Za ľudí trošičku tým smerom rozmýšľali, ale tých to prešlo omnoho rýchlejšie. Dnes si myslím, že už sme takí zladení.“ Na záver dodal, že dúfa v to, že predčasné voľby nebudú.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak