Type to search

POLITIKA

Tisíce eur pre migrantov a LGBT? Milan Uhrík objavil skutočný problém a má RIEŠENIE


Poslanec Európskeho parlamentu Milan Uhrík (ĽSNS) na sociálnej sieti upozornil na dotačnú politiku súčasného vedenia rezortu spravodlivosti pod taktovkou strany Za ľudí. Uhrík píše o tom, ako sa dotuje LGBT či promigračná propaganda, zatiaľ čo napríklad ministerstvo školstva podľa neho nebude pokračovať v dotáciách na dopravnú výchovu.

 

Poslanec EP Uhrík negatívne komentuje stopnutie projektov na podporu dopravnej výchovy na školách. „Peniaze na propagovanie zvrátených ideológií a podporu utečencov sa na Slovensku nájdu vždy. Aj keď je situácia s dopravnými ihriskami priam zúfalá a nefungujú tak, ako kedysi, je veľmi dôležité, aby sme sa naše deti učili správať zodpovedne v cestnej premávke. Stačí malé zaváhanie, či nepozornosť a katastrofa sa stane realitou.“

 

„Podľa ministra Gröhlinga  na dopravnú výchovu na školách nie sú peniaze. Vraj za to môže súčasná koronakrízová situácia. Na druhej strane, jeho kolegyňa z Ministerstva spravodlivosti to vidí inak. Okrem iného veselo podporuje LGBTI projekty, akoby sa nechumelilo…“

 

Podľa neho Matovičova vláda, ktorá sa voličom javila ako nádejná, len ukazuje to, že slušní živnostníci, malí podnikatelia a deti sú a budú vždy na druhom mieste.

 

Milan Uhrík upozornil na zoznam dotácii Ministerstva spravodlivosti SR na „presadzovanie, podporu a ochranu ľudských práv a slobôd a na predchádzanie všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie“ ako píše rezort na svojej webovej stránke.

V oficiálnom zozname schválených dotácií sa nachádzajú príspevky 15-tisíc eur pre Islamskú nadácia na Slovensku (INS); 10-tisíc eur pre Dúhový PRIDE Bratislava; 15-tisíc eur pre organizáciu Nomantinels na projekt Teplá vlna (diskusie, videá a podcasty o LGBTI+ ľuďoch); dotácia 23-tisíc eur pre Iniciatíva Inakosť na projekt Zvyšovanie akceptácie LGBT ľudí a ich rodín v spoločnosti; či dotácia viac ako 34-tisíc eur pre Ligu za ľudské práva na projekt Dajme šancu utečencom IV a ďalšie kontroverzné príspevky.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak