Type to search

POLITIKA

FOTO: Tajné stretnutie Hlinu s bývalými smerákmi! TAKTO chcú zosadiť Matoviča

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 01


Kádeháka Alojza Hlinu sme prichytili na diskrétnom stretnutí s bývalými smerákmi Druckerom a Draxlerom. Splietajú plán, ktorým možno nasrdia Matoviča.

 

Odbila piata hodina podvečer a do nenápadnej bratislavskej kaviarne, kde sedelo zopár starších dám pri veterníku s kávou, vošiel niekdajší líder KDH Alojz Hlina (49). Trochu nesvoj sa poobzeral. Hľadal svojich „kumpánov“, s ktorými mal o niekoľko minút začať nikým nerušené stretnutie. Po ňom dorazil dobre naladený, už zabudnutý bývalý minister školstva Juraj Draxler (44). Posledný do súkromného salónika za zatvorené dvere vpadol exminister zdravotníctva a vnútra Tomáš Drucker (41).

 

V posledných parlamentných voľbách Hlina so stranou kresťanských demokratov neuspel, do parlamentu sa neprebojoval ani bývalý smerák a naposledy líder strany Dobrá voľba Drucker. Neúspech ich úplne nepoložil a už im dochádza trpezlivosť s aktuálnou vládou. Do vývrtky ich vraj dostal zámer premiéra Igora Matoviča vydávať štátne noviny, ktorý zaradil aj do programového vyhlásenia vlády. Už na nich intenzívne pracuje.

Tomáš Drucker s Jurajom Draxlerom čakajú na Alojza Hlinu

Predstavitelia mimoparlamentných strán Alojz Hlina a Tomáš Drucker sa Matovičovej tlači rozhodli nastaviť zrkadlo. „Ak budú vládne noviny, tak budú aj opozičné, lebo demokraciu treba chrániť,“ povedal nám Hlina. Dodal, že noviny budú financované zo súkromných zdrojov. „Do schránok občanov prídu približne dva týž­dne po vládnych novinách. Nech si ľudia urobia svoj názor a dozvedia sa aj názor mimo vládnej propagandy,“ ozrejmil bývalý šéf KDH a dodal, že na projekte spolupracuje s Druckerom.

 

Hlina s Druckerom naznačili, že na spoluprácu oslovia aj ďalších politikov. Zdalo by sa, že na nedávnom spoločnom stretnutí už prehovárali exministra Juraja Draxlera. Či pristúpil na protivládny projekt, Drucker poprel. „S pánom Draxlerom sa poznám a keďže pôsobí ako ekonóm a máme spoločnú tému, ktorou je prichádzajúca ekonomická kríza, máme o čom debatovať,“priznal iba priateľské stretnutie.

Alojz Hlina bol konkrétnejší. „Formuje sa väčšia skupina odborníkov, ktorí sa budú venovať ekonomickým otázkam. Ja sa živím rukami odjakživa a myslím si, že o tom niečo viem. Aj keď sa v potravinách prežehnáte, nakoniec ten účet budete musieť zaplatiť,“vysvetlil nám Hlina, že na svet nazerá optikou praktického kresťana.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak