Type to search

POLITIKA

Matovič schytal tvrdú kritiku od odborníka! TIETO slová ho poriadne rozčlúlili


Koalícia, ktorej predstaviteľmi sú premiér Igor Matovič (OĽaNO) a predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), robí podľa exministra školstva Juraja Draxlera hlboko protislovenskú politiku a to bez ohľadu na to, či sa na záujmy Slovenskej republiky pozeráme z občianskeho alebo kultúrno-historického pohľadu

 

V oblasti zahraničnej politike tu podľa Draxlera panuje „prísne vazalský princíp“. Ako príklad uvádza rozhodnutie ministra zahraničných vecí uznať  venezuelského opozičného politika Juana Guaidó za hlavu štátu.

 

„Bez ohľadu na to, čo si kto myslí o Madurovom režime, americkou vládou podporovaná opozícia, ktorej úplne tragikomicky nevyšiel ani zo zahraničia hlasno podporovaný puč, evidentne tiež nemá veľmi silné nároky na legitimitu. Jediný dôvod, prečo sme ju ‘uznali’, je americký tlak, pričom vláda sa podvolila bez akejkoľvek vnútornej diskusie. Koniec-koncov, za ministra obrany máme človeka, ktorý je niečo ako vyslancom záujmov západných zbrojárskych firiem (aj časť bratislavskej kaviarne býva šokovaná, keď majú možnosť nazrieť do pozadia akože bohumilej diskusnej organizácie Globsec),“ píše Draxler v svojom príspevku na sociálnej sieti.

Ešte horšie je to podľa jeho názoru z hľadiska vnútornej politiky.

 

Exminister si totiž myslí, že Slovensko potrebuje silnú kultúrnu politiku, čo zahŕňa podporu domáceho umenia, výučby našej histórie a kvalitne nastavenú mediálnu politiku. „Dnes máme vo vláde ľudí, ktorých si väčšinou ani pri najlepšej vôli nedokážete predstaviť inteligentne diskutovať o divadelnej hre alebo o filme. A čo sa týka médií, tam je pre nich zlatým štandardom bulvár, tým sami žijú,“ konštatuje.

 

Problém vidí ďalej aj v morálke. Práve v dnešných dňoch podľa Draxlera potrebujeme zdôrazňovať tradičné hodnoty, pochádzajúce z gréckej, rímskej a kresťanskej tradície.

„Cnosti v občianskom živote, zodpovednosť jednotlivca pred sebou samým či pred bohom, potrebu riadiť sa systémom morálnych zásad. Namiesto toho máme verejný život zanesený všetkým tým, čo možno považovať za nízke: lož, pretvárka, podlosť, zbabelosť, ohýbanie pravidiel, narcizmus. Niežeby to tu predtým vo verejnom živote nebolo. Ale títo sa za to ani nehanbia a robia z toho oficiálnu politiku aj morálku,“ upozornil.

 

Draxler na záver svojho kritického komentára dodáva, že považuje za vyslovenú drzosť, že práve spomínaní politici hovoria o ochrane všetkého tradičného a tvária sa ako kresťania.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak