Type to search

POLITIKA

Nicholsonová sa neudržala a chrstla Matovičovi pravdu rovno do tváre!

Edita Silna
Edita Silna júl 06


V pondelok po rokovaní koaličnej rady sa očakávajú mediálne výstupy predsedu vlády Igora Matoviča z OĽaNO a šéfa parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) o tom, ako bude definitívne vyriešený spor okolo vyvodení či nevyvodení politickej zodpovednosti za údajne nekorektne napísanú diplomovú prácu Kollára. Problémom koaličných politikov je to, že pri podobnej kauze pred rokom a pol ostro kritizovali vtedajšieho predsedu NR SR Andreja Danka.

 

Menšie koaličné strany SaS a Za ľudí trvajú na tom, aby Boris Kollár odstúpil z pozície predsedu Národnej rady SR.

 

Kollár to viackrát označil za politické vydieranie a uviedol, že ak bude musieť odstúpiť, tak celá strana Sme rodina odíde z vlády. Dodal, že aj bez hlasov Sme rodina bude mať vláda OľaNO, SaS a Za ľudí tesnú väčšinu.

 

Zaujímavý komentár k celému sporu podal v nedeľu v diskusnej relácii premiér Matovič, ktorý, zdá sa, tlak SaS a Za ľudí neberie príliš vážne. „Predpokladám, že vo finále SaS a Za ľudí stiahnu chvost. Snažia sa to takýmto spôsobom uhrať a tváriť, že ako zásadovo by chceli niečo dosiahnuť. Myslím si, že na konci to bude presne opačne, ako sa tvária,“ uviedol včera premiér.

 

Na jeho slová na sociálnej sieti zareagovala poslankyňa Európskeho parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), ktorá vyhlásila: „Keby som stratila tvár, moc by som o chvoste netárala“. Nicholsonová už koncom uplynulého týždňa kritizovala Borisa Kollára, že v prípade podobnej kauzy Andreja Danka stál spolu s ňou v prvej línii politikov požadujúcich Dankovo odstúpenie a teraz pri svojej kauze by mal podľa nej postupovať rovnako.

Ku situácii a nedeľnému komentáru premiéra Matoviča sa vyjadril aj opozičný nezaradený poslanec Tomáš Taraba (KDŽP). „Pán Matovič dnes ohlásil, že „SaS a Za ľudí“ stiahnu nakoniec chvost a že pri Kollárovi to bola len taká hra na city ľudí, aby vyzerali, že sú zásadoví. To, že Richard Sulík nie je zásadový, je vidieť nie na Kollárovi, ale na tom, že nemá problém podporiť ručenie Slovenska za úvery Talianska a Španielska. To je oveľa vážnejšia vec ako nejaká diplomovka,“ píše Taraba.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak