Type to search

POLITIKA

Sulík prezradil najväčšie TAJOMSTVO Ivety Radičovej, ktoré mohlo za rozpad jej vlády!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 13


Richard Sulík prezradil viac, než chcel.

 

Ku kauze diplomovej práce Kollára poznamenal, že im určite všetkým odľahlo, že to už nemusia riešiť. Sulík tiež uviedol, že si nemyslí, že by Kollár a jeho hnutie odišli z koalície, ak by musel odísť z postu šéfa parlamentu. Reakcia Kollára bola podľa neho primeraná, zároveň ale kritizoval kradnutie duševného vlastníctva. Sulík sa vyjadril aj k slovám premiéra Igora Matoviča, ktorý povedal, že sú v koalícii poslanci, ktorí sa dajú kúpiť. Na otázku, ktorých politikov mal asi premiér na mysli, povedal:  „Ja som na to išiel vylučovacou metódou a dospel som k záveru, že o svojich.“ Dodal, že v SaS sa nedajú kúpiť.

 

Sulík odmietol, že by sa koalícia rozdelila na dva tábory. „Nie, respektíve nie viac ako bola predtým. Teraz nehovorím, že sme boli pred diplomovkou všetci úplne presne vyrovnaní, ale týmto sa to nezhoršilo.“

V závere rozhovoru sa venovali vzťahom vo vládnej koalícii. Sulík k vzťahom s premiérom Igorom Matovičom povedal, že za dôležité považuje to, že s ním môže komunikovať keď treba, držia sa dohody a že sa im darí napĺňať plány.

 

Sulík tiež uviedol, že súčasná vládna koalícia, ktorú tvoria strany OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí, je lepšia ako bola vláda s Ivetou Radičovou. „Toto je lepšia koalícia, poviem vám prečo. Iveta Radičová ako premiérka nemala za sebou silnú stranu, od prvého momentu jej podrážali kolená. Pod druhé nemala skúsenosti riadenia, to ani Igor Matovič, ale nemala za sebou tých 10 rokov v parlamente, takéhoto toho ťažkého súperenia, ťažkého boja,“ ktorý si Matovič v parlamente na rozdiel od nej odžil.

„Od prvého dňa sa tam intrigovalo a nakoniec nebol Robert Fico súper a nechcem sa k tomu vracať. Táto koalícia, i keď robí miestami bez pochyby rozpačitý dojem a dúfam, že sa to zlepší, tie základy koalície sú teraz lepšie ako boli vtedy,“ uviedol v závere.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak