Type to search

POLITIKA

Pellegriny vybuchol a otvorene SKRITIZOVAL Branislava Gröhlinga!

Edita Silna
Edita Silna júl 15


Ak by minister školstva Branislav Gröhling (SaS) odstúpil zo svojej funkcie pre kauzu diplomovej práce, bolo by to pekné politické gesto. Na dnešnej tlačovej konferencii v budove Národnej rady SR (NR SR) to povedal podpredseda parlamentu a líder vznikajúcej strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini

 

Reagoval tým na zistenia, že Gröhling mal získať svoj magisterský titul pochybným spôsobom, keďže jeho diplomová práca je podľa média kompilátom s prvkami plagiátu.

 

„Keď už zo svojej funkcie pre kauzu diplomovky neodstúpil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ako druhý najvyšší ústavný činiteľ, tak by sa k veci mal postaviť ako chlap minister školstva. Ten by totiž mal byť vzorom pre všetkých študentov. Ak by odstúpil, bolo by to veľmi pekné politické gesto,“ uviedol podpredseda pléna.

 

Ked tak Gröhling nespraví, tak si ľudia podľa Pellegriniho pomyslia o strane Sloboda a Solidarita (SaS) svoje, vzhľadom k tomu, ako liberáli žiadali odstúpenie Kollára z funkcie predsedu parlamentu. „Z koalície sa stane banda, čo sa bude podporovať, aby im navzájom neprišli na tieto pofidérne záverečné práce. Šepká sa totiž, že je ich tam takých viac, ktorí nemajú v poriadku svoje záverečné práce,“ dodal bývalý premiér.

 

Portál 13. júla informoval, že Gröhling mal získať svoj magisterský titul pochybným spôsobom, keďže jeho diplomová práca je podľa média kompilátom s prvkami plagiátu. Gröhling mal navyše podľa denníka v čase škandálu diplomovej práce Borisa Kollára (Sme rodina) požiadať Paneurópsku vysokú školu (PEVŠ) aby stiahla jeho práce z webu knižnice.

„Prácu som napísal a obhájil pred 11 rokmi. Je v súlade s vtedajšími pravidlami, ktoré platili na škole. Nedá sa ju posudzovať podľa dnešných pravidiel. Už vôbec nie podľa pravidiel z iných škôl,“ ozrejmil v pondelok minister. PEVŠ nevidí v súvislosti s diplomovou prácou žiadne porušenie predpisov či morálne pochybenia autora, ktoré by odôvodňovali výzvy na jeho odstúpenie. Poprela tiež informácie o tom, že by Gröhling požiadal o utajenie záverečnej práce. Minister na dnešnej tlačovej konferencii potvrdil, že zatiaľ sa z funkcie šéfa rezortu školstva odísť nechystá.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak