Type to search

POLITIKA

Pellegrini je pripravený na všetko! Ak Matovič neodstúpi, použije TÚTO zbraň


Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) a líder vznikajúcej strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini vyzýva Igora Matoviča (OĽaNO), aby pre kauzu svojej diplomovej práce odstúpil z funkcie predsedu vlády.

Ako povedal na piatkovej tlačovej konferencii pred budovou NR SR, ak tak premiér neurobí do pondelka 20. júla, strana Hlas – sociálna demokracia začne zbierať podpisy pre zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej by premiéra odvolávali z funkcie. Pellegrini ozrejmil, že v tejto súvislosti oslovia ostatné opozičné strany, predovšetkým Smer – sociálnu demokraciu (Smer-SD).

 

„Igor Matovič založil celú svoju politickú existenciu na sľube, že bude bojovať proti zlodejom. Štyri mesiace po voľbách sa však ukázalo, že tento predseda vlády je sám zlodejom. Priznal sa k tomu aj vo svojom profile na sociálnej sieti. Zlodej a klamár predsa nemôže byť predsedom vlády SR,“ uviedol Pellegrini. Prízvukoval, že za takýto čin sa automaticky odstupuje z funkcie. „Je to hanba nielen pre neho, ale aj pre nás všetkých, že dnes máme v Bruseli premiéra s pochybným titulom,“priblížil podpredseda pléna.

Vo štvrtok 16. júla informoval o tom, že predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) vo svojej diplomovej práci odpísal dve knihy a v roku 1998 ju odovzdal ako svoje dielo. Premiér si myslí, že by pre medializované informácie o jeho diplomovke mal prísť o titul. „Úprimne, netuším, či som pred 22 rokmi vo svojej diplomovke niečo necitoval a koľko toho bolo. Ak to tak je, ukradol som niečo, čo mi nepatrilo, som de facto v tejto veci zlodej, čo je smutné a určite nie na chválu,“ uviedol Matovič na sociálnej sieti a dodal, že titulom sa nikdy nechválil. Doplnil, že zo svojej funkcie odstúpi „hneď, ako splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil“. Na záver sa ospravedlnil všetkým poctivým študentom, ktorí dokázali vyštudovať bez jediného odpisovania, našepkávania a iných „fintičiek“.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak