Type to search

POLITIKA

Peter Pellegrini sa chystá ROZDUPAŤ Matoviča za jeho klamstvá


Expremiér a líder pripravovanej strany Hlas-SD Peter Pellegrini vo videu na sociálnych sieťach potvrdil, že jeho poslanci podporia návrh na odvolávanie predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO).

 

Strana Hlas v piatok vyzvala premiéra Matoviča, aby po škandále so svojou diplomovou prácou odstúpil. „Sám sa totiž kvôli nej označil za zlodeja a niekoľkokrát o nej klamal. Predsedom vlády Slovenskej republiky nemôže byť zlodej a klamár.“

 

„Za tri dni sme sa od premiéra nedočkali žiadnej reakcie, okrem fotografií jeho raňajok, obedov a večerí v Bruseli. Nevieme, akú pozíciu Slovenska presadzuje a s kým všetkým kvôli tomu rokoval, za to však veľmi dobre vieme, akú hanbu v európskych médiách vyvolala jeho plagiátorstvo,“ podotkol Pellegrini.

Podľa jeho slov nezaradení opoziční poslanci, ktorí spolu s ním odišli zo Smeru-SD, splnia svoj sľub a zbierajú aj ďalšie podpisy pod návrh na odvolávanie predsedu vlády. „A sme pripravení v spolupráci sa ďalšími opozičnými poslancami zvolať mimoriadnu chôdzu parlamentu na vyslovenie nedôvery Igorovi Matovičovim“ vyhlásil.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak