Type to search

POLITIKA

Otvorené priznanie Matoviča: TENTO muž by mohol byť jeho zástupcom

Edita Silna
Edita Silna júl 26


Igor Matovič pred pár hodinami čelil odvolávaniu z postu premiéraO po tom, čo sa prevalila kauza o jeho diplomovej práci. Počas krušných chvíľ dokonca padli z úst predsedu vlády aj slová o možnom odchode z politiky. Aj keď bola táto možnosť viac ako nepravdepodobná, predseda strany OĽaNO  pozná meno svojho nástupcu.

 

Igor Matovič po dlhých hodinách rokovania ustál odvolávanie z postu premiéra, pričom ho podržalo 78 poslancov. Za odvolanie hlasovalo 48 politikov predovšetkým zo strán Smer-SD, ĽSNS a z novovzniknutej strany Hlas-SD.

 

Dokonca aj zo strany premiéra prišlo k špekuláciám, že by odišiel z politiky. Podľa jeho slov by jeho strana OĽaNO prežila, aj keby nebol jej súčasťou. Matovič je presvedčený, že v hnutí sa nachádza množstvo šikovaných ľudí, ktorí by sa mohli chopiť líderstva.

 

Rodák z Trnavy spomenul ministra financií Eduarda Hegera, ktorý by sa mohol stať jeho nástupcom. Heger si však takúto situáciu nechce ani predstaviť, keďže svojho šéfa považuje za ,,dôležitý článok vlády“. Považuje ho za premiéra na správnom mieste.

Minister je však rovnako presvedčený, že strana nestojí iba na jednom významnom človeku. „Naše hnutie nie je postavené iba na lídrovi, ale na všetkých ľuďoch, ktorí nám držia palce a ktorí chcú urobiť zo Slovenska krajinu, kde budeme radi žiť. Igor je silný a kvalitný líder. Tak to bežne funguje, že musíte mať lídra,“ uviedol politik.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak