Type to search

POLITIKA

Neuveríte, čo povedal Kollár o utečencoch! TENTO odkaz venoval Salvinimu


Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár sa pred rokom pridal do zoskupenia viacerých euroskeptických politických strán, vrátane talianskej Legy, nemeckej AfD či francúzskeho Národného frontu, za čo bol na domácej scéne kritizovaný. Stal sa spojencom známeho talianskeho pronárodného politika Mattea Salviniho, ktorý by mal podľa Kollára urobiť poriadok s nekontrolovanou imigráciou.

 

„Už je na čase, aby sa konečne vrátil a urobil poriadky s nekontrolovanou imigráciou. Neviem si ani len predstaviť, ako trpí obyvateľstvo na Lampeduse a ich tradičný život, pokoj a bezpečie je v troskách,“ napísal na margo Mattea Salviniho predseda Národnej rady SR Boris Kollár.

 

Doplnil, že rovnako pozitívne hodnotí súčasné aktivity ministerky migrácie Luciany Lamorgeseovej, že vycestovala do Afriky a rieši problém na mieste, kde vzniká. „To je správna cesta, treba to robiť v súbehu,“ skonštatoval Kollár.

 

Šéf hnutia Sme rodina takto reagoval na správy o tom, že v uplynulých dňoch sa situácia na ostrove Lampedusa opäť vyhrocuje, pretože sem po niekoľkomesačnej pauze začínajú prúdiť stovky afrických migrantov.

 

„Situácia je nezvládateľná. Ide o núdzový stav,“ vyhlásil cez víkend starosta Lampedusy Salvatore Martello, ktorého citovali Arab News. „Zdá sa, že túto vlnu je nemožné zastaviť. Nejakých ľudí sme už presunuli na Sicíliu, no kým oni ostrov opúšťajú, ešte viac ďalších do Lampedusy prichádza, takže zariadenie pre utečencov zostáva preplnené,“ dodal starosta.

Peter Pellegrini sa neudržal a rozmetal Kollára na kusy!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Bývalý vicepremiér a minister vnútra Salvini bol pred týždňom osobne skontrolovať stav na Lampeduse a vyhlásil, že súčasná vláda je podľa neho na utečencov príliš mäkká. „Už sa neviem dočkať chvíle, keď sa vrátim späť do vlády, aby som mohol znovu zavrieť prístavy pred delikventmi a otvoriť ich pre občanov rešpektujúcich zákony,“ uviedol minulú stredu Salvini.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak