Type to search

SPRÁVY

Koronavírus: Špičkový odborník varuje Slovákov a kritizuje vládu pre TÚTO vec!


Lekári, vedci i politici na celom svete ostro sledujú situáciu ohľadom pandémie koronavírusu. Mnohí z nich očakávajú druhú vlnu, pričom viacerí odborníci upozorňujú, že bude ešte rizikovejšia a ničivejšia. Jeden z našich slovenských biochemikov sa tak viac nemohol pozerať na nezáujem spoločnosti.

 

Slovenský vedec a biochemik Pavol Čekan pracuje v spoločnosti, ktorá sa zaoberá vývojom a výrobou testov na diagnostikovanie ochorenia COVID-19. Ide o diagnostické PCR testy na nový koronavírus, ktoré sú účinné a využívané každý deň.

 

Čekan sa momentálne nachádza v Karlových Varoch, pričom denne sleduje správy o súčasnej situácií s testovaním, navýšením zdravotníckeho personálu, vytvorením nových odberových miest, liečbou i dezinfekciou. V Česku sa tak pandémiou intenzívne zaoberajú, aby nemuseli ,,škrtiť“ ekonomiku a zastavili šírenie ochorenia.

 

Podľa jeho slov je na Slovensku úplne iná situácia a viacerí sa sústreďujú na nepodstatné veci vzhľadom na závažnosť ochorenia. ,,Stále točíme o diplomovkách, o nájomných bytoch, korupcií, pokrytcoch, využití eurofondov či FB statusoch,“ hneval sa vedec.

Čaputová to povedala na plné ústa! TOTO si myslím o Matovičovi

Viac informácií sa dočítate v článku…

Odborník preto varuje pred nepekným scenárom, kedy vznikne rovnaká panika, ak nie horšia ako v marci. Vo svojich vyjadreniach zároveň prezradil, ako vláda zavádza ľudí. ,,Mimochodom, ževraj tie naše PCR testy na Slovensku dochádzajú. Ale žiadnu objednávku Slovenska neregistrujem. A to máme ešte lepšiu, presnejšiu a citlivejšiu verziu. Dokonca už validujeme aj testy na chrípku. Žiadna objednávka = žiadna príprava na ďalšiu možnú vlnu,“ otvorenie prezradil Čekan, pričom konanie kompetentných ho neskutočne rozčuľuje.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak