Type to search

SPRÁVY

Pellegrini sa tvrdo pustil do OĽaNO! TOTO si myslím o vakcíne na Covid-19

Edita Silna
Edita Silna aug 03


Peter Pellegrini (Hlas) a Gábor Grendel (OĽaNO) sa stretli v prázdninovom vydaní relácie Na telo a medzi politikmi zazneli aj ostré slová. Hlavnou témou bol škandál Lukáša Kyselicu ako aj to, či by mal naďalej pôsobiť v parlamente, no vyjadrili sa i k povinnému očkovaniu proti ochoreniu Covid-19.

 

Je zjavné, že už dlhšiu dobu panuje napätie medzi novovznikajúcou stranou Hlas a súčasne vládnucou OĽaNO. Do relácie Na telo prijal pozvanie bývalý premiér Peter Pellegrini a podpredseda parlamentu Gábor Grendel. Hlavnou témou, na ktorú sa Michal Kovačič pýtal, bolo šokujúce odhalenie o niekdajšom tajomníkovi na ministerstve vnútra Lukášovi Kyselicovi, ktorý od októbra 2019 do marca 2020 pracoval ako tajný agent na Vojenskom spravodajstve.

 

Na kauzu Kyselicu už pritom zareagovali viacerí politici vrátane Matoviča a stále nie je jasné, či napokon ostane v parlamente alebo bude musieť definitívne odísť z politiky. Kým Pellegrini bol v relácií jednoznačne za to, aby Kyselica odišiel, Grendel chce najprv diskusiu a požaduje vysvetlenie, hoci priznal, že jeho dôvera voči Kyselicovi je naštrbená. Politici si skočili do vlasov kvôli tomu, komu vlastne mohol tajný agent prijatý do funkcie za vlády Smeru donášať, no Pellegrini napokon vyriekol ostré slová o tom, že strana OĽaNO sa rozloží aj sama a nepotrebuje žiadnych agentov.

 

Pri tematike ochorenia na Covid-19 a povinného očkovania sa politici zhodli. Obidvaja sú presvedčení, že vakcína by mala byť na Slovensku povinná minimálne pre tie najrizikovejšie skupiny. Na záver prišli na rad aj divácke otázky a istý Alexander sa opýtal, dokedy bude Hlas klamať o tom, že ide o novú stranu, keď je v nej 99 % ľudí pochádzajúcich zo Smeru. “Mrzí ma, že to takto vidí. Dnes ešte v strane nik nie je, lebo neexistuje. Prichádza aj množstvo nových ľudí, takže je to úplne inak,” zareagoval Pellegrini.

Grendel dostal otázku, či ho neiritujú statusy Igora Matoviča na sociálnych sieťach, no v tejto téme má jasno. “Podobným spôsobom komunikoval aj pred voľbami a po voľbách. Je to jeho štýl, ľudia musia posúdiť, či im to vyhovuje alebo nevyhovuje. Iritovať ma neiritujú,” dodal. Tiež prezradil, že si nevie predstaviť možnú spoluprácu so stranou Hlas-SD. Viacerí Slováci sa napokon po relácií obuli do vedenia televízie so slovami, prečo vlastne dostáva Peter Pellegrini toľko mediálneho priestoru, keď už nefiguruje v strane Smer a jeho nová strana ešte neexistuje a nebola riadne zvolená do parlamentu.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak