Type to search

SPRÁVY

Kollár vytiahol eso z rukáva! Pozrite sa, čím všetkých ODROVNAL


Tipos odmieta tvrdenia, že by za podpísaním reklamnej zmluvy s Fun rádiom stál politický vplyv. Pre agentúru SITA to v stanovisku uviedol hovorca Tiposu Rastislav Čépe. Na obvinenia zareagoval aj riaditeľ rádia, Boris Kollár

 

Mimoparlamentná politická strana Dobrá voľba v sobotu 8. augusta upozornila na zmluvu o reklamnej spolupráci medzi Tiposom a Fun rádiom, na základe ktorej má rádio odvysielať reklamné spoty pre Tipos v celkovej hodnote 240-tisíc eur. Podľa zmluvy uzatvorenej 6. augusta sa tak má udiať buď do konca roku 2020 alebo kým cena odvysielaných spotov nedosiahne uvedenú sumu. Predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker na sociálnej sieti vyjadril podozrenie, že za zmluvou stál politický vplyv Borisa Kollára (Sme rodina). Súčasný predseda Národnej rady SR je totiž zároveň majiteľom Fun rádia. Stopercentným vlastníkom Tiposu je ministerstvo financií SR. Podľa Druckera pritom Fun rádio nikdy predtým nevysielalo reklamné spoty Tiposu.


„Presne na takejto pseudokauze, ktorú priniesol pán Drucker s pánom Ficom je vidieť, a je to typický obraz a odraz toho, v akom katastrofálnom stave dnes máme zdravotníctvo a celú spoločnosť. To je odraz týchto neschopných a nekompetentných ľudí ako je Robert Fico a pán bývalý minister Drucker. Prišli s veľkou bombou a pseudokauzou. Kollár sa stal predsedom parlamentu a dostal reklamu v Tipose. Predtým ju nemal. No keď tí páni takto riadili tie rezorty a tú vládu, tak je jasné, že v takomto stave sa nachádzame,” povedal Kollár. Podľa predsedu NR SR nie je pravdou, že by Fun rádio predtým nevysielalo reklamy Tiposu. Tie dnes podľa neho vysiela alebo zverejňuje takmer každé médium na Slovensku, či už ide o televíziu, rádio alebo tlačové médiá. Reklamu Tiposu vysiela rovnako, ako ďalších šesť rádií.

Kollár tvrdí, že zo strany Druckera ide o populizmus a zmluva medzi Tiposom a Fun rádiom nie je na sumu 240-tisíc eur. „Firma Tipos získala od Fun rádia 40-percentnú zľavu vďaka tomu, že sa zaviazala, že preinvestuje počas celého roku od sto do dvestotisíc eur. To znamená, že ak sa bavíme o stotisíc eurách, je to osemtisíc eur na jeden mesiac reklamy vo Fun rádiu,” vysvetlil Kollár.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak