Type to search

POLITIKA

Čistky ministra vnútra: Mikulec VYHODIL z ministerstva ďalšieho človeka!

Edita Silna
Edita Silna aug 12


Pred pár dňami sa pochytili Robert Kaliňák a Roman Mikulec kvôli známemu spisovateľovi Dominikovi Dánovi. Ten totiž až doposiaľ poberal plat na minsiterstve vnútra, hoci do práce nechodil. Mikulec ho napokon vyhodil a rovnako tak urobil aj v prípade bývalého reportéra RTVS.

 

Len pred pár dňami sa prevalila informácia o tom, že na ministerstve vnútra bol roky zamestnaný spisovateľ Dominik Dán, ktorý pôsobil dlhé roky na polícií. Podľa slov Kaliňáka vykonával funkciu poradcu, no Mikulec uviedol, že ho za celý čas nevidel ani raz v práci a z miesta ho prepustil.


Zdá sa, že rovnaký osud postretol aj ďalšieho človeka na ministerstve. Podľa informácií prišiel o miesto aj niekdajší televízny redaktor RTVS Marián Homér, ktorý si mal zaviesť prácu z domu ešte dva roky pred opatreniami proti koronavírusovej pandémií. Homéra aj Dána by údajne ministerstvo prepustilo, aj keby nemalo v pláne šetriť peniaze.

(Marián Homér)

Rovnako ako v prípade Dána, aj Homér nedochádzal fyzicky do práce už minimálne dva roky a ostal po ňom len zaprášený stôl. Jeho úlohou mala pritom byť tvorba videí pre ministerstvo, no po rozbore jeho práce sa našlo len niekoľko analýz. “Jeho pracovná pozícia je zbytočná a za posledné mesiace nevnímame, že by nám chýbala nejaká agenda, na ktorej on pracoval,” dodala aktuálna šéfka tlačového odboru Barbara Túrosová.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak