Type to search

POLITIKA

Kollár skočil medzi Matoviča so Sulíkom a TOTO im odkazuje!

Edita Silna
Edita Silna aug 19


Zase sa hádajú! Šéf liberálov Richard Sulík (52) a premiér Igor Matovič (47) si opäť cez sociálne siete posielajú štipľavé odkazy.

 

Tentoraz sa nevedia zhodnúť na tom, či by malo dôjsť k odluke cirkvi od štátu. Téma, ktorá je citlivá pre mnohých Slovákov, rozdelila koaličných partnerov na dva tábory.

 

Hádku rozpútal status, v ktorom strana SaS vyjadrila túžbu po tom, aby štát ušetril milióny, ktoré každoročne vráža do cirkví. „Uznávame význam náboženstva a cirkví v morálno-etických otázkach, ako aj v oblastiach týkajúcich sa rôznych verejnoprospešných aktivít, avšak je na mieste začať celospoločenskú debatu, či by sa tieto peniaze nedali využiť lepšie,“ uviedla strana SaS. Štát tento rok rozdelí cirkvám takmer 52 mil. eur.

 

Premiér Matovič odkázal strane SaS, že robí prvoplánový marketing. „Nedovolím preto, aby diskusiu na túto tému viedol niekto, pre koho svet začína a končí v jeho peňaženke,“ myslí si Matovič, podľa ktorého treba o téme odluky diskutovať s predstaviteľmi cirkví bez prízemných emócií.

 

Matoviča sa zastal aj šéf parlamentu Boris Kollár. „Je to opäť kultúrno-etická otázka, ktorú naši veriaci citlivo vnímajú, a preto nerozumiem tomuto populistickému kroku Richarda Sulíka, keď musí vedieť, že to opäť bude rozdeľovať spoločnosť,“ myslí si Kollár, podľa ktorého je však odluka v poriadku.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak