Type to search

POLITIKA

Známy politológ sa pustil do súčasnej vlády! TOTO Matoviča poriadne zabolí


Politický analytik Ján Baránek hovorí, že dnes môžme vidieť, že hlavnou témou koalície je riešenie káuz. Pritom sa ale zabúda napríklad na riešenie pomoci súvisiacej s koronakrízou, čo Baránek vníma ako najväčší problém

 

V poslednom období koalícia rieši napríklad zmluvy medzi štátnym Tiposom a Fun rádiom, ktorého majiteľom je predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Ministerka Veronika Remišová (Za ľudí) len nedávno v reakcii pozastavila uzatváranie zmlúv jej rezortu s Fun rádiom. Kollár to označil za chybu, ktorú podľa neho treba napraviť. Podľa Baráneka Remišová spravila neštandardný krok. Otázkou teraz je, ako to vyhodnotia právnici.


„Stav, ktorý teraz nastolila, určite nie je trvalý, nejako sa to bude musieť doriešiť. Je to ale zase len jeden z prejavov nekompatibility heterogénnosti súčasnej koalície. Nepamätám si týždeň, počas ktorého by nemali nejaký problém,“ uviedol Baránek v rozhovore pre denník Pravda.

 

Médiá tiež upozornili na zmluvy, ktoré získal Michal Miškovič, poradca ministra financií Eduarda Hegera (OĽaNO). Miškoviča advokátska kancelária dostala od štátu, po nástupe novej vlády, tri zákazky na právne služby za viac ako 820-tisíc eur. „Pripomína mi to Smer, k tomu viac nemám čo povedať,“ konštatoval analytik.

 

V závere analytik uviedol, že vzťahy vo vládnej koalícii sú zlé. „Tie vzťahy sú zlé a tragické na tom je, že k tomu dochádza počas najhoršieho ekonomického obdobia Slovenska. Bude to mať obrovské dosahy.“



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak