Type to search

SPRÁVY

Čaputová stratila nervy a vybuchla: TAKTO ste prezidentku ešte nevideli!


V druhej polovici februára došlo na bruselskom letisku Charleroi k extrémnemu útoku policajnej hliadky na Slováka Jozefa Chovanca. 

 

Ten dostal v dôsledku 16.-minútového fyzického ataku infarkt myokardu, po čom upadol do kómy a následne skonal. Tento čin okrem iných odsúdila aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá je v riešení veci pripravená konať.

 

23. februára došlo na letisku Charleroi k útoku letiskovej polície na Jozefa Chovanca, ktorý bol zaznamenaný vo videu priemyselnou kamerou. Po zverejnení nahrávky zahraničnými médiami sa k celej situácii vyjadrila i prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá tento čin považuje za absolútne neprípustný.


“Je absolútne neprípustné akékoľvek násilie, ktoré nebodaj vedie k smrti občanov zo strany polície alebo bezpečnostných zložiek, takže takýto akt, v ktorého dôsledku zomrel náš občan, absolútne odsudzujem, uviedla hlava štátu. Ako ju ubezpečil minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok, rezort diplomacie vyvíja všetky aktivity na dôkladné prešetrenie celého prípadu. Čaputová zároveň prisľúbila, že ak to bude potrebné, vo veci bude konať aj z pozície prezidenta Slovenskej republiky.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak