Type to search

POLITIKA

Igor Matovič je v koncoch: TENTO škandál ho môže zničiť!


Poslanci Erik Tomáš a Matúš Šutaj Eštok z novovznikajúcej strany Hlas tvrdia, že vedia o závažných skutočnostiach v prípade zákaziek poradcu ministra financií Eduarda Hegera. Celá kauza údajne siaha až k premiérovi Igorovi Matovičovi!

 

Informácie o lukratívnych štátnych zákazkách advokáta Michala Miškoviča, ktorý je jedným zo štyroch poradcov Hegera, pred časom priniesol nemenovaný portal.  Miškovičova advokátska kancelária mala podľa zverejnených informácii získať od nástupu novej vlády hneď tri lukratívne zákazky v celkovej hodnote viac ako 820 000 eur.

 

Právne poradenstvo mala poskytovať ministerstvu životného prostredia, národnej lotériovej spoločnosti Tipos spadajúcej pod ministerstvo financií a Slovenskému pozemkovému fondu pod ministerstvom pôdohospodárstva. Zmluvy medzi štátnou lotériovou spoločnosťou Tipos a advokátskou kanceláriou Miškoviča, pritom pred časom za “hanbu” označil aj samotný minister hospodárstva Richard Sulík. “Vrhá to nepekné svetlo, lebo to pripomína ‘smerácke’ časy. Bolo by lepšie, keby takéto zmluvy neboli uzavreté,”povedal Sulík.
 
Poslanci Erik Tomáš a Matúš Šutaj Eštok počas tlačovej konferencie niekoľkokrát poukázali na fakt, že hoci Matovič pred voľbami deklaroval, že “éra našich ľudí” sa skončila, v skutočnosti má OĽaNO prideľovať prestížne štátne zákazky práve “svojim ľuďom”. Poslanci tiež vyhlásili, že na mieste by bolo nie len ukončenie spolupráce s advokátskou kanceláriou Miškoviča, ale aj prípadné odvolanie ministrov Hegera, Budaja a Mičovského, prípadne aj odvolanie samotného premiéra Matoviča.

 

“Spomínaných pánov zrejme hnevá, že do tejto chvíle zarábali ich právnici na ministerstvách nehorázne peniaze a teraz súťaže vyhrávajú právnici s polovičnými cenami,“ nechal sa počuť šéf mediálneho výboru OĽaNO, Kristián Českovský. „Ak nás idú kritizovať ľudia, ktorí chceli vyplatiť jedinému právnikovi 70 miliónov eur, tak je to na smiech,“uzavrel – (Čekovský narážal na staršiu kauzu v spojitosti s advokátom Radomírom Bžánom, ktorému mala byť štátom v súvislosti v zastúpení v procese o vedné dielo Gabčíkovo vyplatená obrovská suma pozn. redaktora.)



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak