Type to search

POLITIKA

Kollár bije na poplach a varuje Slovákov: Naša úloha je jasná!

Edita Silna
Edita Silna aug 30


Predseda parlamentu v príhovore vyzdvihol obetu a hrdinstvo účastníkov SNP.

 

Ľudskosť, úcta, demokracia a mier by sa mali stať trvalými hodnotami Slovenska v úcte k tým, ktorí za tieto hodnoty bojovali a zomierali aj v Slovenskom národnom povstaní. Vyhlásil to predseda Národnej rady Boris Kollár na oslavách 76. výročia SNP. Zdôraznil potrebu vedieť sa pre vyššie ciele spojiť bez ohľadu na rozdiely. Vyzdvihol aj obetu a hrdinstvo účastníkov SNP.

 

“Našou spoločnou úlohou je nielen nezabúdať na hrdinov SNP, na hodnoty demokracie a civilizovaného pokroku, ale aj dokázať sa postaviť a vysloviť proti súčasnému nebezpečenstvu neofašizmu a neonacizmu, proti tým, ktorí šíria zlobu, nenávisť a odmietajú žiť vo svete bez vojen,” uviedol.


Skonštatoval, že SNP patrí k najvýznamnejším medzníkom novodobej slovenskej histórie a pripomenul, že sa ním náš národ zaradil k tým, ktoré odmietli samotnú podstatu fašistických a nacistických režimov.

 

“Povstanie bolo slovenské i národné, bolo vtedajším vyvrcholením viacročného protifašistického a protinacistického odboja proti nemeckému nacizmu, ako aj domácemu kolaborantskému režimu,” pripomenul predseda parlamentu.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak