Type to search

SPRÁVY

Matovič si sype popol na hlavu: TOTO mu naozaj nevyšlo!


Premiér Igor Matovič bol vo štvrtok na svadbe predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Michala Šipoša. V Hanušovciach nad Topľou sa oslavy zúčastnilo asi 150 hostí a takmer žiadny z nich nemal rúško.

 

Rodinné oslavy a svadby patria podľa epidemiológov k najrizikovejším podujatiam. „Opätovne odporúčame zvážiť organizovanie veľkých rodinných osláv a návštev, na ktorých sa zíde väčší počet ľudí, aj z rôznych oblastí Slovenska alebo zo zahraničia,“ varoval Úrad verejného zdravotníctva SR v polovici augusta, keď na Slovensku začal opäť stúpať počet pozitívnych testov na koronavírus.


Počas septembra na Slovensku pravdepodobne prebehne silná vlna svadieb – mnohé boli preložené na tento mesiac aj preto, že na jar sa počas koronakrízy a najprísnejších opatrení museli zrušiť a odložiť na neskôr. Pred svadbami varuje aj epidemiológ Martin Pavelka. „Oslavy a svadby boli od začiatku epidémie hlavnou hnacou silou šírenia epidémie vo viacerých krajinách, nočné kluby zase vo všetkých svetových veľkomestách,“ povedal v rozhovore.

 

Svadby sa zúčastnil aj minister financií Eduard Heger, vedúci úradu vlády Július Jakab a poslanec Jozef Pročko. Na svadbe bol i podpredseda Národnej rady za OĽaNO Gábor Grendel. Ako jeden z mála hostí mal počas fotografovania nasadené rúško.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak