Type to search

POLITIKA

Obrovský PROTIVLÁDNY protest: TAKTO ste Mazureka ešte nevideli!

Edita Silna
Edita Silna sep 02

V Bratislave a Košiciach sa v utorok 1. septembra 2020 na štátny sviatok Dňa Ústavy SRv , konali protesty proti vláde premiéra Igora Matovičova (OĽaNO) a opatreniam, ktoré vláda prijala kvôli koronavírusu

 

Podľa videí, ktoré sa objavili na sociálnych sietiach, prišlo svoj nespokojný názor vyjadriť niekoľko stoviek ľudí. Najviac protestujúcich sa zišlo na bratislavskom Námestí slobody pred budovou Úradu vlády.


Protestujúci počas celej akcie požadovali odstúpenie súčasnej vlády. Na pódiu ako rečníci vystúpil Milan Uhrík, Peter Marček, Milan Mazurek, Rafael Rafaj, Roman Michelko, Tibor Eliot Rostas, Jalal Suleiman, Jozef Hrdlička a iní.

 

Ako prvý vystúpil bývalý poslanec Peter Marček, ktorý na úvod poznamenal, že sa symbolicky stretli na Námestí slobody, lebo ich cieľom je oslobodiť Slovensko od ľudí, ktorí tu dnes vládu. „Vláda Matoviča je dnes horšia, ako keď kritizoval predchádzajúce vlády.“

 

Druhou symbolikou bolo, že sa protest konal v Deň Ústavy SR. Ďalší rečníci, ktorí vystúpili, poukazovali napríklad na to, aké neadekvátne a nezmyslené sú opatrenia prijaté kvôli koronavírusu. Jedným z takýchto opatrení je povinné nosenie rúšok pre starších žiakov na školách.

Podľa europoslanca Milana Uhríka poslanci a médiá ľudí strašia. Uhrík počas svojho príhovoru hovoril aj o vakcíne na COVID-19, ktorej vývoj sa stal prioritou vo viacerých krajinách a farmaceutických spoločnostiach. „Realita je taká, že na Slovensku nie je žiadna epidémia, dokonca ani žiadna pandémia. Nemáme tu ani núdzový stav, ani mimoriadny stav, vojnový stav, pretože tu objektívne nie je dostatok chorých na to, aby tieto stavy boli vyhlásené. Napriek tomu nás vláda starší, napriek tomu prijímajú stále totalitnejšie opatrenia,“ povedal Uhrík.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak