Type to search

SPRÁVY

OBVINENÝ z krádeže? Neuveríte, v čom má premiér Matovič namočené prsty!

Edita Silna
Edita Silna sep 03

Statusy predsedu vlády SR Igora Matoviča na sociálnej sieti sú dlhodobo predmetom diskusií najmä kvôli tomu, že mnohí lídrovi hnutia OĽaNO vyčítajú príliš neformálnu komunikáciu. Tento raz sa však do kritiky premiéra pustil pôvodný autor karikatúr, ktore v stredu a vo štvrtok publikovaj aj Matovič.



Igor Matovič v stredu publikoval karikatúru dieťaťa v skafandri s rodičmi v rúšku, ako prichádzajú do školy a s komentárom „zvládneme to“. Týmto sarkazmom si okrem Shootyho pohneval aj mnohých rodičov, podľa ktorých to pôsobilo dehonestujúco.

 

Vo štvrtok reagoval na prebiehajúci súdny proces s Marianom Kočnerom a ďalšími obžalovanými v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Od rána totiž všetci netrpezlivo očakávali verdikt Špecializovaného trestného súdu v Pezinku.

 

Podľa premiéra Matoviča ide o „deň D“ v celej kauze. „DEŇ D. Deň, kedy sa Kočner vysmeje spravodlivosti alebo spravodlivosť na neho doľahne,“ napísal Igor Matovič a do svojho statusu pridal karikatúru s podobizňou Mariana Kočnera, no bez uvedenia jej zdroja.

 

Autorom oboch obrázkových vtipov je Martin Šútovec (alias Shooty) spolupracujúci s Denníkom N. Ten na Facebooku komentoval konanie premiéra slovami: „Dobrý deň pán premiér, bolo by od Vás slušné, keby ste uviedli zdroj, odkiaľ ste obrázok prevzali. Mali by ste ísť príkladom.
Ďakujem.“

Šútovec na svojom profile na Facebooku uviedol, že civilizovaní ľudia vedia, ako majú na Facebooku zverejňovať obrázky. „Dajú ho zdieľať zo stránky Denníka N. Vedia, že z toho žijú naše noviny a tým pádom aj ja. Nie však pán premiér. Ten to robí metódou, akou absolvoval vysokú školu: Ctrl C + Ctrl V. Koncept duševného vlastníctva zjavne nie je v stave pochopiť a je to pre neho len nejaký múdrosráčsky liberálny výmysel.“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak