Type to search

POLITIKA

“Slováci sú šváby Európy,” spustil novinár: Poslanec ĽSNS s ním urobil krátky proces!

Podľa novinára Arpáda Šoltésza sú Slováci ako také šváby Európy založené do diery, ktoré prežijú všetko. Cenou za to však bude úpadok a zaostávanie spoločnosti. Povedal spisovateľ a novinár Soltész, ktorý sa už v minulosti “blysol” proti-slovanskými komentármi.



Soltész kritizuje súčasnú vládu Igora Matoviča a označuje ju za „pravicových populistov.“ Podľa novinára táto vláda vznikla na základe toho, že ľudia boli na predchádzajúcu vládu nahnevaní a chceli pomstu a lynč. Investigatívny novinár však predpovedá, že preferencie strán súčasnej vládnej garnitúry budú s pribúdajúcimi problémami a chaosom čím ďalej tým viac klesať a na scénu sa čoraz viac budú dostávať „neoľudácke sily.“

 

Soltész okrem tejto objektívnej kritiky vlády, súdnictva a novinárov však zbytočne zaútočil aj celkovo na Slovákov, ktorých označil hanlivým pomenovaním. Podľa Soltésza, Slováci vždy v histórii boli pasívny národ, ktorý pozeral len na to ako prežiť, no nedokázal sa nikam výrazne posunúť a nebude tomu inak ani v budúcnosti: „Ak odhliadneme od SNP, čo bol exces v slovenskej histórii, my sme nikdy nemali tendenciu lynčovať, ale ani za niečo bojovať… my sme v tomto trošku také šváby Európy, my prežijeme všetko. Lebo keď je zle, my zalezieme do ďúry, niekde do škáry, tam sa uskromníme, trošku nás bude niečo viac bolieť, budeme hladnejší, chudobnejší, ale my to prežijeme, my nebudeme s nikým bojovať, my nepôjdeme prelievať krv,“ tvrdí kontroverzný novinár.



Europoslanec Milan Uhrík (ĽSNS) má takéhoto komentovania už dosť a do budúcna sľubuje rázny krok

“NEZNÁŠAJÚ NÁS: “SLOVÁCI SÚ ŠVÁBY EURÓPY”, PÍŠU UŽ OTVORENE PROTISLOVENSKÍ PRESSTITÚTI. Nenávisť niektorých médií a novinárov k Slovensku nemá hranice. Napríklad také protislovenské aktuality.sk dnes publikovali článok, v ktorom sa uvádza, že Slováci sú šváby. Hovorí to samozrejme novinár, ktorý nemá slovenský pôvod, ale patrí k istej zákonom nekritizovateľnej menšine.

Nuž, jedno je isté – keď budeme vo vláde, tak takéto urážky Slovákov a Slovenska nebudeme tolerovať ani sekundu!” Vyjadril sa europoslanec Milan Uhrik


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak