Type to search

POLITIKA

Vytvoril Matovič tieňovú vládu vlastnej vlády? TIETO dôkazy ho usvedčujú!

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) v jednom z posledných rozhovorov uviedol, že si zhromažďuje tím ľudí, ktorí budú konfrontovať ministrov jeho vlády, teda dozerať na to ako ministri riadia svoje ministerstvá. Bývalý minister vnútra Vladimír Palko upozornil, že takýto tím sa zvykne nazývať tieňová vláda. Zvyčajne ju ale ohlasuje opozícia



Palko na sociálnej sieti uviedol, že býva zvykom, že tieňovú vládu navrhne opozícia. Jediný slovenský premiér pred Matovičom, ktorý ohlásil, že popri svojej vláde už má on sám pripravenú aj inú, tieňovú vládu, bol Vladimír Mečiar, za pôsobenia svojej tretej vlády.

 

„Takéto verejné správanie premiéra k svojim ministrom je ich verejným ponížením a dehonestáciou. A aj dávkovaným zastrašovaním. Matovič rád ponižuje iných ľudí a to i takých, voči ktorým by sa mal správať lojálne, a to už len zo sebazáchovných dôvodov. Patrí to k jeho sociopatii. To sa už len bude skvele riadiť ministerstvo, keď si ministri spolu s celým národom v médiách prečítajú, že premiér na úrade vlády počúva nejakých anonymov, ktorí tých ministrov vo všetkom kritizujú. To už len bude vo vláde panovať dôvera a skvelá nálada,“ upozorňuje Palko v príspevku.


Premiér Matovič sa počas spomínaného rozhovoru vyjadril konkrétnejšie k ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi, dočasnému Policajnému prezidentovi Petrovi Kovaříkovi a ministrovi pôdohospodárstva Jánovi Mičovskom. Palko si všimol, že Matovič sa vždy vyjadril podľa rovnakého algoritmu.

„Najprv človeka pochváliť a vzápätí naprosto spochybniť. O Mikulcovi povedal, že robí dobrú prácu. Vzápätí povedal, že ho na vnútre vyrušila kauza Bilecová, kauza štátneho tajomníka Kyselicu a do tretice spochybnil Mikulca tým, že prezradil, že sa Mikulca trikrát pýtal, či menovanie Petra Kovaříka za dočasného policajného prezidenta myslí vážne. Tým spochybnil aj Kovaříka, o ktorom navyše povedal, že ho sklamal, tým, že sa ako pracovník Úradu vlády u neho neohlásil. Mikulca už podrazil pred Veľkou nocou, keď kritizoval poli cajné kontroly na cestách, hoci tieto prebiehali presne podľa Mikulcových rozhodnutí.“


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak