Type to search

POLITIKA

NAJOSTREJŠIA hádka v parlamente: Danko nazval Matoviča “buzerantom”, potom prišlo PEKLO!


Hádka sa spustila po tom, ako Matovič doniesol Dankovi jednosmernú letenku do Grécka.

 

Klamár, špinavec, buzerant, chorý na hlavu. Aj takéto slová zneli vo štvrtok v pléne Národnej rady SR. Adresoval ich predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi. Hádka sa spustila po tom, ako Matovič doniesol Dankovi jednosmernú letenku do Grécka.

 

Reagoval tým na Dankove vyjadrenia, že sa Slovensko môže viac zadlžovať. “Slovensko by sa nemalo báť požičať si niekoľko miliárd na kapitálovom trhu a rozbehnúť konečne dostavbu diaľnic a nemocníc,” povedal Danko v rádiu.



Pri rozhovore v pléne povedal Matovič Dankovi, aby nerozprával “také debiliny”. Danko dal Matovičovi letenku späť a začala sa slovná prestrelka. “Si falošný, špinavec, buzerant. Ty mne nebudeš hovoriť, že som hajzel. Ja nemám papier na hlavu ako ty,” kričal Danko na Matoviča. “Ty si predseda národnej rady? Predseda národnej rady povie v pléne poslancovi, že ty si buzerant?” oboril sa na neho Matovič.

 

Andrej Danko nakoniec uznal, že jeho reakcia na Igora Matoviča v pléne nebola vhodná a ospravedlňuje sa. Podľa slov jeho hovorcu Tomáša Kostelníka sa Danko po opakovanej provokácii zo strany Matoviča neudržal a reagoval tak, ako reagoval. Matovič povedal, že neuvažuje nad podaním podnetu Mandátovému a imunitnému výboru NR SR pre Dankove vyjadrenia.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak