Type to search

POLITIKA

Známy politológ ROZMETAL Gröhlinga na kusy: “Odborne je úplne mimo!”

Edita Silna
Edita Silna sep 22

Exminister školstva Juraj Draxler v príspevku na sociálnej sieti kritizuje súčasného ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS). Podľa jeho názoru Gröhling svoju prácu na rezorte vôbec nezvládaň


V uplynulých dňoch analytická jednotka ministerstva školstva zverejnila zarážajúce čísla. Počas zavretia škôl na jar až 52 tisíc detí úplne stratilo kontakt so školou a s vyučovaním.

 

„Proste sa neučili, neboli v kontakte s učiteľmi. 128 tisíc žiakov sa neučilo online, skôr pracovali formou akoby domácich úloh. To je extrémny výpadok z vyučovacieho procesu. Vedenie ministerstva sa pritom tieto čísla pokúsilo zatajiť a pustilo sa do boja s vlastnými analytikmi (ten boj začal už skôr, keď si tam dosadili, ako inak, vlastnú riaditeľku). Analytici čísla napriek tomu proti vôli vedenia dali von,“ píše Draxler.


Nejde pritom o jediný problém rezortu školstva. Napríklad telekomunikační operátori na začiatku pandémie ponúkli deťom zo sociálne vylúčeného prostredia dodať voľné dáta, aby mohli byť v kontakte so školou. Nakoniec sa to ale kvôli zlyhaniu zo strany ministerstva školstva nezrealizovalo.

 

Školy sa takisto sťažovali na to, že z ministerstva dostávajú len ťažkopádne, občasné usmernenia, čo majú vlastne v kríze robiť. Podľa Draxlera je súčasný minister „ťuťko“, ktorý je odborne úplne mimo a pracovitosť mu tiež chýba. „Ako sa mohol na svoj post vôbec dostať?“ Pýta sa.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak