Type to search

POLITIKA

Pellegrini sa ZASTAL Slovákov: Matovičovi uštedril poriadne ostrú lekciu!

Ak sa situácia považuje za alarmujúcu, opatrenia by sa mali zaviesť skôr ako 1. októbra. Povedal podpredseda Národnej rady (NR) SR a líder strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini. Poukázal, že pandemická komisia zasadla v piatok 25. septembra a Ústredný krízový štábzasadne až v pondelok 28. septembra.


Pellegrini v relácii požiadal, aby ľudia mysleli na svojich rodičov a starých rodičov: „Nech už predstavíte opatrenia aké chcete, najväčším nešťastím v tejto situácii je, že sa na Slovensku stratil konsenzus, dohoda a súzvuk medzi občanmi Slovenskej republiky a vládou.“

 

V súvislosti s vyjadreniami premiéra Igora Matoviča na adresu nezodpovedných občanov Pellegrini uviedol, že takýmito útokmi na ľudí sa vytvára neistota a odpor v časti verejnosti. „Ľudia už nechcú ani veriť tomu, čo je im prikazované, hoci, si myslím, že by sme ľudí mali prosiť a žiadať, aby sa nejako správali, dodal Pellegrini.


Pellegrini uviedol, že nie si je istý, či Slovensko disponuje všetkými mechanizmami pri príchode ľudí zo zahraničia, akými mala byť e-karanténa a lepší dohľad. Dodal, že v tomto smere sa mohlo urobiť viac a mohol byť väčší prehľad o ľuďoch, ktorí prichádzali z vysoko rizikových krajín.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak