Type to search

POLITIKA

Sulík hovorí o MŔTVYCH telách: Matovičovi poslal zarážajúci odkaz!

Podpredseda vlády, minister hospodárstva a šéf strany SaS Richard Sulík si myslí, že na Slovensku je v súvislosti s vysokým počtom nových pozitívnych prípadov potrebné realizovať „spoločenský lockdown“. Sulík hovorí najmä o zákaze osláv a spoločenských podujatí.


Podľa slov Richarda Sulíka sa situácia na Slovensku „vymkla spod kontroly“, no zároveň vníma ako neférovú ostrú kritiku voči krokom predsedu vlády Igora Matoviča z hnutia OĽaNO. „Správanie viacerých médií v tejto veci nie je fér.“

 

„V skutkovej podstate sa chcem premiéra Igora Matoviča zastať, pretože keď na jar počas prvej vlny sa tomu osobne venoval, tak bol vkuse obviňovaný, že mikromenežuje a motá sa do vecí, o ktorých nič nevie, že by to mal nechať na epidemiológov… Nechal to na nich a teraz je zase zle. Toto je voči Igorovi veľmi nefér,“ povedal Sulík.


Richard Sulík dodal, že v aktuálnej situácii je nutné prijať reštrikčne epidemické opatrenia. „Ako povedal Igor, môže sa stať, že budeme nútení zakázať všetky podujatia, budeme potrebovať taký spoločenských lockdown,“ uviedol Sulík na poludnie ešte pred zasadnutím ústredného krízového štábu, ktorý od 1. októbra nariadil zrušenie väčšiny hromadných podujatí.

 

„V zásade musíme tie opatrenia sprísniť, lebo jednoducho nechceme byť nakazení všetci, nechceme, aby sa to úplne vymklo z rúk. Nechceme, aby mŕtvych odvážali vojenské nákladné autá. Niečo sa bude musieť robiť.“ Po ekonomickej stránke Richard Sulík neočakáva scenár podobný z prvej vlny pandémie, keď vláda uzavrela celú ekonomiku. Podľa Sulíka nedôjde ku zatváraniu veľkých podnikov či ku úplnému uzatvoreniu hraníc.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak