Type to search

POLITIKA

Kollár sa neudržal: Neuveríte, s čím VYLETEL na Pellegriniho!

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) požiadal Petra Pellegriniho (nezaradený), aby ešte neodstupoval z funkcie podpredsedu parlamentu, aby to urobil až pred ďalšou schôdzou. Dôvodom je zabezpečenie riadneho chodu parlamentu. TASR o tom informovala Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová.


Pellegrini avizoval odstúpenie k 30. septembru. Potvrdil, že po dohode s Kollárom bude svoje povinnosti podpredsedu parlamentu vykonávať do 19. októbra.

 

“V tomto náročnom čase pandémie koronavírusu je mojou snahou i zodpovednosťou, aby parlament plnil všetky svoje zákonné i protokolárne povinnosti a jeho najvyšší predstavitelia boli plne zastupiteľní. Preto som pána Pellegriniho požiadal, aby vo funkcii podpredsedu zotrval až do dňa pred začatím sa najbližšej riadnej schôdze Národnej rady, keď by mal byť zvolený jeho nástupca,” zdôvodnil svoj postup Kollár.



Pellegrini uviedol, že funkcie sa vzdal, keďže to vníma ako prejav politickej kultúry, ale svoje povinnosti bude ešte po dohode s Kollárom vykonávať. “Pán predseda ma požiadal, aby som vzhľadom na plnú zastupiteľnosť vedenia parlamentu počas pandémie vykonával svoju funkciu až do dňa pred začiatkom októbrovej schôdze parlamentu, na ktorej bude zvolený môj nástupca. Tejto žiadosti som v plnom rozsahu vyhovel,” uviedol Pellegrini, ktorý po odchode zo Smeru-SD založil mimoparlamentný Hlas-sociálnu demokraciu.

 

Pozíciu podpredsedu parlamentu si vzhľadom na výsledky parlamentných volieb nárokuje strana Smer-SD, z ktorej Pellegrini odišiel. Tá už avizovala, že na post navrhne svojho podpredsedu Juraja Blanára.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak