Type to search

POLITIKA

Pellegrini sa OSPRAVEDLNIL celému národu: Dôvodom bola Saková!

Peter Pellegrini sa osem mesiacov od svojho ostrého vyjadrenia na adresu Bratislavčanov ako aj Slovákov žijúcich v zahraničí rozhodol prudko zmeniť stratégiu. V rádiu sa expremiér ospravedlnil celému národu a zmenil rétoriku.


Pellegrini začal krátko pred parlamentnými voľbami mobilizovať Slovákov, aby išli voliť, no vypustil slová, ktoré sa mnohých dotkli. Expremiér vtedy uviedol, že Bratislavčania nežijú reálny život, kým Slováci v zahraničí prídu domov, len keď si potrebujú opraviť zuby. Kritiku si vtedy zlízol aj od známeho moderátora z rádia. Práve k nemu prijal po 8 mesiacoch od svojho výroku pozvanie do relácie Sabo Sebou.

 

Moderátor sa pritom hneď na úvod rozhovoru rozhodol pichnúť do osieho hniezda a od Pellegriniho chcel vysvetlenie. Politik už časom zjavne zmenil taktiku a svoju rétoriku výrazne poupravil. Dokonca sa verejne ospravedlnil: “Bol to vtedy taký moment, bol to kontext, kedy ja ako predseda vlády som sa na tlačovej konferencií išiel zastať ministerky vnútra Denisy Sakovej,” začína vysvetľovanie.


“To moje vyjadrenie k tej Bratislave ma mrzí, ak bolo brané a vo vás vyvolalo takú emóciu nejakú, že by som mal týchto ľudí, ktorí tu žijú a pracujú, v neúcte. Vôbec nie,” pokračuje. “Ale stále si myslím, ja som človek z Banskej Bystrice… niekedy mám pocit a ja som vo veľa regiónoch a som človek z ulice, predsa len tá kvalita a životná úroveň, predsa len tí ľudia možno už môžu otvárať také témy do dobrého počasia, také tie nuansy,” vyjadruje sa na margo Bratislavčanov. Pellegrini je tak napriek ospravedlneniu presvedčený, že zvyšok Slovenska rieši iné témy, ako napríklad vyžiť či splatiť hypotéku.

 

“Áno, v tom prípade zo mňa možno hovoril viacej politik snažiaci sa o čo najlepší výsledok, ako človek,” zakončuje tému so slovami, že Bratislava má inú politickú orientáciu ako zvyšok Slovenska. Moderátor sa napokon nevyhol ani vyjadreniu, že mu Pellegrini pripomína straníckeho šéfa (Roberta Fica). Tomu sa však Pellegrini zasmial a zjavne by tak nechcel byť vnímavý: “Dúfam, že ste taký pocit mali len vtedy,” odpovedá.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak