Type to search

SPRÁVY

Matovič je v koncoch: Neuveríte, čo VYTIAHOL na Pellegriniho s Haščákom!

100 milión eur! Presne toľko naleje štát do štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne, zatiaľ čo súkromné poisťovne môžu na odškodnenie v čase pandémie zabudnúť.


Premiér Matovič tiež v utorok pohrozil, že ak bude Dôvera využívať svojich poistencov na vydieranie, štát podľa neho zmení zákon a umožní prepoistenie aj mimo tradičného dátumu ku koncu septembra.

 

Pôvodne malo do štátnej poisťovne natiecť až 300 milión eur, nakoniec sa vláda rozhodla na jej dofinancovaní vo výške len 100 miliónov. Predošlá vláda sa podľa premiéra Igora Matoviča správala k svojej poisťovni macošsky. Zväčša na konci roka zvýšila platbu za poistencov štátu a peniaze navyše sa tak dostali aj do súkromných poisťovní – Dôvery a Union. Za posledné tri roky mala podľa neho takto štátna poisťovňa kvôli tomu prísť o 243 miliónov eur.


Ďalej Matovič uviedol, že šéf Penty Jaroslav Haščák od roku 2009 do roku 2019 cez zdravotnú poisťovňu Dôvera “vytiahol” zo slovenského zdravotníctva 705 miliónov eur, z toho 460 miliónov eur cez fiktívny zisk, ktorý mu umožnili Pellegrini a Fico, pričom podľa predsedu vlády nezaplatil jedno jediné euro a vytuneloval peniaze do schránky na Cypre. Zvyšok cez ďalší zisk, ktorý si každý jeden rok vykazoval.

 

„Zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne urobili ošklbanú hus, ale perie nekončilo v spoločnej perine, ale v duchne Jaroslava Haščáka,“ povedal Matovič s tým, že akcionára Dôvery nazval mafiánom a pozval ho do ringu.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak