Type to search

POLITIKA

Je TOTO koniec koalície?! Matovič so Sulíkom prilievajú benzín do ohňa

Edita Silna
Edita Silna okt 12


Na dnešnom zasadnutí Ústredného krízového štábu to vrelo! Richard Sulík z SaS nezvládol tlak emócií vyvolaný diskusiou o nových opatreniach a počas rokovania sa zdvihol a jednoducho odišiel. Na sociálnej sieti Facebook následne vyjadril svoj protichodný názor proti obmedzeniam, pričom reakcie Milana Krajniaka a Igora Matoviča na seba nenechali dlho čakať.

 

Na miernych roztržkách súvisiacich s tak vážnym rozhodnutím by nebolo nič zvláštne, keby si to títo štátni politici na najvyšších miestach “nerozdali” priamo na sociálnej sieti. Po tom, čo Richard Sulík opustil rokovanie, zavesil na svoj Facebook status v znení: “Bez čísel nezatvárajme! Nevieme, koľko ľudí sa nakazilo v reštauráciách, a už vôbec nie v divadle. Zatvorenie ich zloží na kolená a dnes na krízovom štábe som zásadne proti takýmto krokom. Áno, chráňme sa, nosme rúška, buďme zodpovední. Ale nezlikvidujme si ekonomiku, toto by už rozdýchala ťažko.”



Reakcia premiéra Igora matoviča prišla doslova okamžite, podobne ako u jeho kolegu z rozhádanej koalície, na sociálnej sieti: “Nulové EQ. Sú ľudia, ktorí sa aj v mimoriadne ťažkej situácií nevedia správať ako zodpovední politici. A veľmi ma to mrzí…”

 

Matovič okrem toho podporil aj status Ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka, ktorý sa do tohto boja proti číslam pridal a takisto sa k veci vyjadril, po vzore svojich kolegov, na Facebooku: “Chcel som sa opýtať Richarda Sulíka, čo teda navrhuje, aby sme to otočili na Highway to Hell do protismeru. Lebo dnes sme na diaľnici do pekla. Ale nemohol som, lebo po deklarácií, že je proti obmedzovaniu prevádzok, sa zdvihol, išiel novinárom oznámiť radostnú zvesť, že on bojujej proti obmedzeniam a odišiel. Pripomínam, že predtým, než sme o obmedzeniach pre prevádzky vôbec začali rokovať…”


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak