Type to search

POLITIKA

Pellegrini zatočil s Matovičom: Len takto ZACHRÁNIA Slovensko!

Edita Silna
Edita Silna okt 15

Podľa podpredsedu parlamentu Petra Pellegriniho zo strany Hlas-SD má vláda okamžite konať v otázke pomoci hospodárstvu postihnutého tvrdými epidemickými opatreniami. Zároveň však Pellegrini odmieta zo súčasnej krízovej situácie vytĺkať politický kapitál.


Peter Pellegrini si myslí, že vládou prijaté opatrenia vniesli do spoločnosti nervozitu a zmier medzi štátom a ľuďmi z marca tohto roka je minulosťou. „Bez dôvery k vláde je úspešnosť boja s pandémiou vážne ohrozená a kde sa stráca dôvera, nastupuje represia. Žiaľ, tá sa stáva súčasťou politickej výbavy a politického slovníka súčasného predsedu vlády. Zároveň verejnosť stráca trpezlivosť, čo neveští do budúcnosti nič dobré,“ napísal v blogu bývalý premiér.

 

Dodal, že ako predstaviteľa opozície ho tento stav spoločnosti neteší. „Viackrát som dal verejne najavo, že z tejto témy nemienim vytĺkať lacný politický kapitál. Ide o zdravie ľudí, ide o ich sociálne osudy, ide o ich rodiny, blízkych a mnohí z nich sa oprávnene boja, čo s nimi bude.“


Podotkol, že aj vďaka opatreniam, ktoré prijala ešte jeho vládna zostava súčasná vláda Igora Matoviča získala čas pripraviť sa na druhú vlnu pandémie. „Ale zaspala na vavrínoch. Očakával som, že sa z prvej vlny poučí. Ľudia ako-tak prežili aj bez výraznej pomoci ekonomike. Namiesto avizovaných troch miliárd eur sa vyčerpalo 580 miliónov.“

 

Pellegrini je presvedčený, že treba pristúpiť k čo najrýchlejšiemu uvoľneniu peňazí na podporu ekonomiky a k cieleným sociálnym opatreniam pre postihnuté skupiny. „Preto predkladáme návrhy na zvýšenie pandemickej OČR pre rodičov, ktorí po zatvorení škôl musia zostať doma so svojimi deťmi, aj návrh na pomoc mestám a obciam, ktorým dnes chýbajú prostriedky.”


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak