Type to search

POLITIKA

Celoplošné testovanie?! Čaputová poslala Matovičovi zarážajúci odkaz

Igor Matovič zvolal v sobotu 17. októbra tlačovú besedu s podtitulom “Priznanie”, počas ktorej oboznámil Slovákov o pripravovanom projekte. Napriek skutočnosti, že sa má týkať všetkých občanov, hlava štátu sa o ňom dozvedela až priamo z vyhlásenia prostredníctvom televíznej obrazovky.


Potom, čo sa v sobotu ráno Slovensko spamätávalo z úmrtia 11 pacientov, zvolal Igor Matovič tlačovku, kde predostrel, že vláda plánuje celoplošné testovanie na pandemické ochorenie. Plán, na ktorom pracovalo v priebehu uplynulých troch týždňov približne 30 ľudí, mieni premiér odštartovať od budúceho týždňa, kedy budú testované najkrízovejšie lokality, a to Dolný Kubín, Námestovo, Tvdošín a zrejme aj Bardejov.

 

O predmetnom testovaní antigénovými testami však doposiaľ absolútne nebola oboznámená Zuzana Čaputová, ktorá vie momentálne len to, čo sa dozvedela z tlačovej besedy. „Zmysluplnosť a realizovateľnosť plánu v tejto chvíli neviem zhodnotiť a budem sa najskôr informovať o názore odborníkov. Myslím si zároveň, že plán takéhoto rozsahu by mal byť oznámený spôsobom, ktorý nevyvolá viac otázok, ako poskytne odpovedí,“ uviedla kriticky prezidentka v stanovisku, ktoré sprostredkoval jej hovorca Martin Strižinec.


Kým v uliciach Bratislavy a pred úradom vlády prebiehali masívne protesty, Igor Matovič nečakane pripustil v závere tlačovej konferencie svoju demisiu. “Pre mňa je to otázka naozaj až presvedčenia a ak by to malo dopadnúť o tom, že teraz tu niekto povie, že: ‘Nie, nie, nie, toto my nezvládneme a do toho nepôjdeme,’ lebo budeme pochybovať, že či nám budú chcieť zdravotné sestry alebo lekári pomôcť, že či tam vlastne prídu nám robiť tie výtery a podobne a iba kvôli tomu to budeme hejtovať a okydávať a spochybňovať, tak ja už inú cestu nevidím a naozaj sa rozlúčim,” povedal.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak