Type to search

POLITIKA

Mazurek ZATOČIL s Matovičovou vládou a Slovákom posiela jasný odkaz!

Edita Silna
Edita Silna okt 22


Opozičný poslanec Milan Mazurek (ĽSNS) informoval, že podáva trestné oznámenie v súvislosti s verejným obstarávaním na testy, ktorými sa má realizovať celopološné pretestovanie populácie. Mazurek tiež v statuse skritizoval trest.

 

Mazurek na sociálnej sieti uviedol, že strana ĽSNS si dala vypracovať právnu analýzu vládnych opatrení, ktoré Mazurek nazval „Matovičovými vyhrážkami“. „Chceme všetkým ľuďom zabezpečiť právnu istotu, aby sa žiadnej karantény v prípade odmietnutia testovania nemuseli báť. Už čoskoro budeme jej výsledky prezentovať verejnosti,“ naznačil poslanec.


Milan Mazurek upozorňuje na to, že predseda vlády Igor Matovič tvrdí, že ak sa na ulici policajtom resp. príslušníkom ozbrojených síl občan nebude vedieť preukázať výsledkom testu, tak dostanete sankciu do výšky 1 650 eur. „Je ale nemysliteľné, aby vás nejaký policajt niekde náhodne kontroloval a ešte od vás žiadal informácie o vašom zdravotnom stave a na základe toho vám udeľoval pokuty.“

 

Podľa názoru poslanca Mazureka sa občan môže „policajtovi pri takej požiadavke otočiť chrbtom a odísť“. „Zároveň neexistuje právny predpis, ktorý by vás nútil nosiť so sebou doklad o nejakom lekárskom zákroku, aby ste sa vyhli nejakej pokute.“ Dodal, že ho zaujíma, na základe čoho chcú tieto veci vládni politici vyriešiť a ako veľmi ešte chcú ohýbať Ústavu SR a ničiť demokratické princípy štátu.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak