Type to search

POLITIKA

Modelka vo vládnej limuzíne: Nepoučiteľný Kollár si vypočul TENTO ortieľ!

Predseda parlamentu Boris Kollár (55) skončil po ťažkej autonehode v nemocnici! Hoci sa najprv hovorilo, že s ním sedel v aute len šofér s ochrankárom, neskôr vysvitlo, že spoločnosť mu na zadnom sedadle robila známa modelka a bývalá finalistka Miss Universe Mirka Fabušová, čo je minimálne zvláštne, nakoľko platil v tom čase v celej krajine zákaz vychádzania.


Do Kollárovho služobného auta v sobotu podvečer na veľmi nebezpečnej križovatke na okraji Bratislavy vpálilo druhé osobné auto, ktoré podľa doterajších informácií malo prejsť dané miesto na červenú. Predsedu NR SR spoločne s ďalšími dvoma účastníkmi nehody ešte v ten večer previezli do nemocnice. Pred príchodom sanitky ho však musel ratovať ochrankár, ktorý si všimol, že sa jeho šéfovi ťažko dýcha, nakoľko mal zapadnutý jazyk. To potvrdil aj podpredseda Sme rodina Milan Krajniak. „Vďaka tomu, že si to všimol, podarilo sa predsedu parlamentu rýchlo stabilizovať,“povedal.

 

O zvyšok sa postarali lekári, ktorí Kollára previezli do Nemocnice sv. Michala. Ani tam však nepobudol dlho. „Aktuálne sa predseda parlamentu nachádza v Univerzitnej nemocnici na Kramároch v stabilizovanom stave a pri vedomí. Predseda parlamentu má zlomený druhý krčný stavec. Odhadovaná dĺžka rekonvalescencie je niekoľko týždňov,“informovala médiá v nedeľu ráno Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová.


Šéf parlamentu bude musieť na niekoľko týždňov zabudnúť na plnenie svojich kompetencií. Podľa politológa Radoslava Štefančíka sa s podobnými prípadmi počíta v legislatíve. Povinnosti predsedu parlamentu prevezmú jeho kolegovia a časť agendy môže riadiť aj samotný Kollár z priestorov nemocnice.

 

Ako sa ukázalo, Kollár sa v osudný moment viezol v služobnom aute so sexi vizážistkou a bývalou miss Miroslavou Fabušovou, ktorá po nehode leží na JISke. Služobné auto pritom patrilo pod agendu Úradu pre ochranu ústavných činiteľov (ÚOÚČ), preto je na mieste otázka, čo v aute takáto osoba vôbec robila.

 

Bezpečnostný analytik a bývalý šéf ÚOÚČ Juraj Zábojník však vidí celú vec inak a považuje ju za veľký problém. „ÚOÚČ poskytuje plný servis pre ústavných činiteľov a osoby, ktoré sú jasne dané. Nepočíta sa s niečím takým, že by sa mali v takýchto autách voziť aj nezainteresované osoby,“ povedal Bezpečnostný analytik a bývalý šéf ÚOÚČ Juraj Zábojník s tým, že v prípade nehody je za vozidlo a osoby v ňom zodpovedný samotný vodič, nie ústavný činiteľ. A práve pre účasť nezainteresovanej osoby na nehode si môže vodič poriadne zavariť.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak