Type to search

POLITIKA

Sulík povedal skutočnú pravdu: TOTO bola najväčšia chyba už od začiatku!

Edita Silna
Edita Silna okt 30

Prezidentka Zuzana Čaputová v piatok dopoludnia potvrdila nepripravenosť na celoplošné testovanie, ktoré nariadil premiér Igor Matovič (OĽaNO) a minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) a vyhlásila, že podľa nej by ľudia na základe neúčasti na teste nemali byť delení na občanov druhej kategórie. Na jej vystúpenie reagoval politický analytik Ján Baránek, ale aj niekoľko politikov


Analytik Ján Baránek si myslí, že prezidentka urobila to čo mala a čo sa od nej očakávalo. Zároveň ale upozorňuje na to, že ak Matovič nakoniec nebude rešpektovať prezidentku, môže dôjsť k občianskym nepokojom.

 

„Za samozrejmosti a normálne veci by sme sa nemali chváliť. Ale v atmosfére straty zdravého rozumu a vlády ľudí, vyšinutých od reality, si pochvalu zaslúži a aj keď som ju nevolil, vzdávam jej pochvalu. Navyše, povedala jednu veľmi dôležitú vec, keď vyzvala Igora Matoviča, aby zrušil reštrikcie pre tých, ktorí testovanie neabsolvujú. Mám totiž obavu, že ak Matovič nebude rešpektovať jej výzvu, čakajú Slovensko vážne občianske nepokoje.“


Akokoľvek dobre mienené rady niekoľko hodín pred spustením celoplošného testovania môžu byť aj kontraproduktívne. Uviedol to minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) v reakcii na piatkovú výzvu prezidentky SR Zuzany Čaputovej, aby sa testovanie konalo len tam, kde budú zabezpečené odbery.

 

Ukazuje sa, že bolo od začiatku chybou nezahrnúť do takýchto rozsiahlych plánov prezidentku SR a vrchnú veliteľku Ozbrojených síl (OS) SR Zuzanu Čaputovú. Avšak pár hodín pred spustením akcie môžu byť akokoľvek dobre mienené rady aj kontraproduktívne. Vláda prijala mimoriadne ťažké rozhodnutie a v súčasnosti stojí pred logisticky extrémne ťažkou úlohou,“ uviedol Sulík s tým, že v tejto chvíli musia všetci ťahať za jeden koniec povrazu.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak