Type to search

SPRÁVY

Boris Kollár OTVORENE prehovoril: Z týchto slov behá MRÁZ po chrbte!

Edita Silna
Edita Silna nov 03

Predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina) s ľútosťou a obrovským zármutkom prijal správu o teroristickom útoku, ktorý sa odohral v pondelok 2. novembra vo Viedni.


Kollár dal ešte vo večerných hodinách z nemocnice pokyn na kondolenciu predsedovi Národnej rady Rakúskej republiky Wolfgangovi Sobotkovi, ktorá v utorok ráno odišla diplomatickou poštou. Informovala o tom riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR Michaela Jurcová.

 

„Vyjadrujem rozhorčenie nad tým, čo sa stalo, zároveň vyjadrujem úprimnú sústrasť celému rakúskemu ľudu. V týchto ťažkých chvíľach sme s Vami, myslíme na Vás a modlíme sa za Vás,“ znie kondolencia predsedu NR SR.


Pri streľbe z pondelka 2. novembra v centre Viedne zahynulo niekoľko civilistov a viacerí ďalší, vrátane jedného policajta, utrpeli zranenia. Na sociálnej sieti o tom informovala viedenská polícia s tým, že policajti zastrelili jedného z páchateľov. Tých je podľa polície niekoľko, sú vyzbrojení puškami a strieľali na šiestich rôznych miestach.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak